Επιχείρηση «Δούρειος ίππος» από τον επικεφαλής της «ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Νίκο Σταυρέλη ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος όχι να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Κορίνθου αλλά να εξαφανίσει από το χάρτη των υποψηφιοτήτων των πρώην δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό. Ο πρώην Δήμαρχος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση παρ ότι μπήκε εξαιρετικά λαβωμένος μετά τις αποχωρήσεις όλων των ηγετικών στελεχών του απέδειξε στην κάλπη πως «είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει» περνώντας στο 2ο γύρο και αντιμετωπίζοντας εκεί το Βασίλη Νανόπουλο.

 Με την εμπειρία του 2019 λοιπόν και επειδή θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα Πνευματικού το 2023 ο Νίκος Σταυρέλης προετοιμάζεται από νωρίς. Οργανωτικός σε όλα του επιχειρεί να δημιουργήσει όχι απλά έναν συνδυασμό που θα διεκδικήσει επι ίσοις την δημαρχία αλλά έναν συνδυασμό που θα αποδεκατίσει τον επικείμενο συνδυασμό Πνευματικού, εξανεμίζοντας κάθε προοπτική για κατάρτιση και εκλογή.

 Η επιχείρηση «Δούρειος ίππος» εκτυλίσσεται εδώ και λίγες εβδομάδες. Και μπορεί σε προηγούμενη αναφορά να έγινε λόγος για δυο στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών που προσεγγίζει ο επικεφαλής της Πνοής, το σχέδιο που υλοποιεί είναι τα στελέχη της Πορείας Ευθύνης, τα εν ενεργεία, τα παλαιότερα αλλά και τα ενδεχόμενα νέα! Πληροφορίες καλά διασταυρωμένες λένε πως έχουν ήδη δοθεί χέρια με 17 στελέχη του Αλέκου Πνευματικού. Στελέχη κραταιά, που έχει υπηρετήσει σε θέσεις, ακόμα και στο πολύ στενό του περιβάλλον ως δήμαρχος, στελέχη που προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να τον μεταπείσουν ώστε να μην είναι υποψήφιος, δεν το κατόρθωσαν όμως!

 Γνωρίζοντας καλά λοιπόν πως δεν έχουν προοπτική εκλογής με τον πάλαι ποτέ κραταιό επικεφαλής και Δήμαρχο στρέφουν το βλέμμα τους αλλού, ενδεχομένως θέλοντας να του δώσουν και ένα πολιτικό μάθημα.  Η συμφωνία με την ΠΝΟΗ αποτελεί «άδειασμα» στον πρώην Δήμαρχο ο οποίος θα κληθεί να ανανεώσει πλήρως το ψηφοδέλτιο του, εφόσον βέβαια επιμείνει στην υποψηφιότητα του.

 Δική μας πεποίθηση είναι πως ο Αλέκος θα είναι υποψήφιος για έναν και μόνο λόγο. Για να μην επιτρέψει στο Νίκο Σταυρέλη να γίνει ποτέ Δήμαρχος. Αν η απογύμνωση του συνδυασμού του από το πάλαι ποτέ δεξί του χέρι λειτουργήσει αποτελεσματικά ή εάν οι Κορίνθιοι απορρίψουν τα στελέχη αυτά όπως έκαναν – στον μεγαλύτερο τους αριθμό- στις πρόσφατες εκλογές μη εκλέγοντας τους, θα φανεί στην κάλπη.

Μέχρι τότε; Στα χαρακώματα!