Connect with us

EDITOR

«ΌΧΙ» Πνευματικού – Κορδώση στην μεταφορά των απορριμμάτων – Θέλουν την χωματερή στο Χιλιομόδι;

Published

on

Την σύναψη σύμβασης για την μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Κορινθίων από το Πεδίο Βολής στο Σπαθοβούνι και κατόπιν στην μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, συζήτησε χθες η οικονομική επιτροπή του δήμου Κορινθίων. Το θέμα ήρθε για 2η φορά στο όργανο σε 48 ώρες αφού στην πρώτη συνεδρίαση πήρε αναβολή ώστε όλα τα μέλη τα λάβουν και να μελετήσουν τα συνοδευτικά έγγραφα . Στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καταγράφονται στα «όχι» αυτό του πρώην Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού και αυτό του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Κορδώση εκ Χιλιομοδίου. Το επιχείρημα της άρνησης είναι το κόστος το οποίο θεωρείται υψηλό, όπως επίσης και η αιτίαση πως η ΤΕΡΝΑ οφείλει να επωμιστεί το σύνολο του κόστους μεταφοράς αφού δεν έχει ως σήμερα δημιουργήσει τον Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Σπαθοβούνι, ως όφειλε.

Ποια η διαφορά; Ο Δήμος για λίγους μήνες θα εξοικονομούσε τα χρήματα της μεταφοράς τα οποία όμως ούτως ή άλλως θα πλήρωνε εάν ο ΣΜΑ Σπαθοβουνίου λειτουργούσε.

Η ουσία ωστόσο παραμένει η άρνηση η οποία παρ ότι κατατίθεται εκ τους ασφαλούς ( ο δήμαρχος έχει την πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής) δεν μπορεί να μην καταγραφεί και βεβαίως δεν μπορεί να μην δημιουργήσει ερωτήματα.

Η μη μεταφορά των απορριμμάτων θα σήμαινε ή συσσώρευση των απορριμμάτων στους κάδους ή κυρώσεις για μη τήρηση των προβλεπομένων από την σύμβαση της ολοκληρωμένης διαχείρισης (δεν αποτελεί επιλογή των δήμων η συμμετοχή ή όχι) ή…ο δήμος θα έπρεπε να συνεχίσει να πηγαίνει τα απορρίμματά του στην χωματερή του Χιλιομοδίου!

Την χωματερή που πολλάκις έχει καταγγείλει και ο κ.Πνευματικός και ο κ.Κορδώσης, την χωματερή που έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων, την χωματερή που έχει μπει σε τροχιά αποκατάστασης.

 

Τι θα πει άραγε στους συντοπίτες του Χιλιομοδιώτες γι αυτήν την αρνητική ψήφο ο Χρήστος Κορδώσης;

Διότι, όπως προαναφέρθηκε, μπορεί η άρνηση να έγινε εκ τους ασφαλούς λόγω της πλειοψηφίας του δημάρχου στην επιτροπή, δεν παύει όμως να έχει την δική της ηχηρή σημασία για τους πολίτες!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz