Connect with us

Επικαιρότητα

Όρος Ζήρεια: Στερώντας το φυσικό του πλεονέκτημα, καταργείς την ζωή στον τόπο

Published

on

Δεδομένου ότι η φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα του όρους Ζήρεια, έχουν αναδείξει την ευρύτερη περιοχή σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, η επιλογή της Μικρής Ζήρειας, το πλέον παρθένο σημείο στα 2000 μέτρα, ως σημείο ανέγερσης βιομηχανικού τύπου Ανεμογεννητριών, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τα κριτήρια που τίθενται όταν χωροθετούνται τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. 

Γιατί μπορεί να είναι όντως απε, αλλά είναι παράλληλα και βιομηχανικού τύπου εγκατάσταση. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αισθητική του τόπου. Αλλά και πέρα από αισθητικούς λόγους η αλήθεια είναι ότι για να σκαρφαλώσει εκεί η ανεμογεννήτρια πρέπει να ανοιχτεί δρόμος, φαρδύς, σε βουνό απάτητο. Σε περιοχή Natura. Να φτάσει κορυφή, όπου για να στερεωθεί, πρέπει η κορυφή να γίνει βάση, να ισιώσει δηλαδή, να διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μπορέσει να ανεγερθεί η τεράστια πτερωτή. 

Και οι ανεμογεννήτριες είναι ογκώδεις, που σημαίνει ότι θα μπορούμε να τις ατενίζουμε από την Κόρινθο, ίσως ακόμα παραπέρα… 

Και αφού κανείς δεν είναι αντίθετος με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το ερώτημα είναι γιατί εκεί που θα βλάψει ριζικά το τοπίο, τα οικοσυστήματα και την οικονομική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας;

Γι αυτά και για πολλά ακόμα σχετικά με την απεξάρτηση μας από ρυπογόνες μορφές ενέργειας αλλά και για το κοινό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί απέναντι στη δημιουργία βιομηχανικού τύπου αιολικών πάρκων στις κορυφογραμμές των βουνών μας, συζητάμε με τον Κωνσταντίνο Σταμάτη μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Κορίνθου και του δικτύου προστασίας Ζήρειας. 

Δείτε & ακούστε τι είπε με την Έφη Ροκανά στον αέρα του My Radio 89,6 στο video που ακολουθεί:

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz