Connect with us

EDITOR

Ωράριο 9-9 προτείνει ο Γ.Πιέτρης για την αγορά της Κορίνθου

Published

on

Νέα δημόσια παρέμβαση από τον δημοτικό σύμβουλο και επιχειρηματία Γιώργο Πιέτρη, λίγες ημέρες μετά την παρέμβασή του για  το Διοικητήριο στην Ποσειδωνία και λίγες ώρες μετά την επαναλειτουργία της αγοράς.  Ο Σύμβουλος και επιχειρηματίας απευθύνεται στον Εμπορικό Σύλλογο και τον Πρόεδρο του Βασίλη Γέωργαρη καταθέτοντας πλάνο λειτουργίας της αγοράς 12ωρο και συνεχές! 

Ο Εμπορικός σύλλογος εν όψει της σημερινής επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου προχώρησε σε δημοσιοποίηση ενδεικτικού ωραρίου το οποίο και προφανώς οδήγησε τον Γιώργο Πιέτρη στην παρέμβαση αυτή.

Γράφει ο Γιώργος Πιέτρης:

Κύριε Πρόεδρε του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, με αφορμή την πρόταση σας για το ωράριο των καταστημάτων στον δήμο Κορινθίων, επιτρέψτε μου, να σας καταθέσω τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου.
Θεωρώ ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, ο οποίος εκφράζει την επιχειρηματικότητα αλλά και στηρίζει την τοπική αγορά και Οικονομία, πρέπει αυτή την στιγμή να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον, αναλύοντας πάντα με ευελιξία σκέψης το παρών.
Είμαι πεπεισμένος ότι προτεινόμενο κλασσικό ωράριο που ακολουθούν τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη τουλάχιστον, δεν ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες της αγοράς, στις ανάγκες των καταναλωτών αλλά πολύ περισσότερο στις συνήθειες τους.
Μετά από αρκετούς μήνες καραντίνας ο πολίτης που είναι ταυτόχρονα και καταναλωτής, έχει ανάγκη να βγεί στην αγορά, να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του και να καλύψει ανάγκες που μήνες τώρα έμειναν πίσω λόγω πανδημίας.
Οι ελάχιστες ουσιαστικά ώρες που θα λειτουργούν τα καταστήματα, όχι μόνο δεν καλύπτουν τις ανάγκες, αλλά αναγκάζουν τους Κορίνθιους να κατευθυνθούν στις μεγάλες αλυσίδες, που είναι όλη την ημέρα ανοικτές και να παίρνουν την οικονομική μερίδα του λέοντος.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι αλυσίδες στην Κόρινθο επεκτείνονται, ενώ την ίδια στιγμή συρρικνώνονται τα εμπορικά καταστήματα.
Εχω εμπειρία δεκαετιών πλέον, από τον τρόπο λειτουργίας ενός καταστήματος, αφού διατηρώ αρκετά μαγαζιά στην πόλη και με βάση αυτή καταθέτω την πρόταση μου.
Το ωράριο των καταστημάτων πρέπει να είναι ελεύθερο και συνεχές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, για όλα τα μαγαζιά.
Μόνο έτσι θα μπορέσουν στο προσεχές διάστημα να καλύψουν μέρος των μεγάλων απωλειών που είχαν ένα χρόνο τώρα.
Μην κλείνουμε τα μάτια μας.
Μέσα στην πόλη αλλά και πέριξ της πόλης λειτουργούν δεκάδες μεγάλα καταστήματα, στα οποία πηγαίνει ο τζίρος της Κορινθιακής αγοράς σε συντριπτικό ποσοστό.
Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε άμεσα, για να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας εμπόρους και επιχειρηματίες.
Πρέπει να τους δώσουμε ως εμπορικός σύλλογος την δυνατότητα να είναι τουλάχιστον ανταγωνιστικοί και να παίζουν με ίσους όρους στην αγορά.
Με κλειστή την αγορά τις περισσότερες ώρες της εβδομάδας στην ουσία και εμείς οι ίδιοι στρέφουμε τους καταναλωτές στις αλυσίδες, που την ίδιες ώρες είναι ανοικτά τα μαγαζιά τους.
Οι νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, απαιτούν νέες σκέψεις και βήματα που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.
Για μην δημιουργηθεί κάποια άσχετη παρεξήγηση να σημειώσω, ότι όλα τα μαγαζιά του Ομίλου μας είναι ανοικτά από τις 5.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ως ευαισθητοποιημένος πολίτης, μέλος του εμπορικού συλλόγου αλλά και δημοτικός σύμβουλος δεν πρέπει να επισημάνω ποιο είναι το καλό για την αγορά και τους συμπατριώτες μου.
Ελπίζω ο Εμπορικός σύλλογος να κάνει το αυτονόητο.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz