Connect with us

EDITOR

Χρ. Μέλλος: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός και στους ιδιώτες γιατρούς – 2 εμβολιαστικά κέντρα στην Κόρινθο

Published

on

Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε το σύστημα τις πρώτες ημέρες για το ραντεβού των γιατρών που ήθελαν να εμβολιαστούν αλλά και στην ανταπόκριση των γιατρών αναφέρεται ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος μιλώντας στο My Radio 89,6.

«Το πρόβλημα για τους ιδιώτες γιατρούς, τις πρώτες ημέρες που «άνοιξε» η πλατφόρμα ήταν τεράστιο και θα έλεγα και προσβλητικό για τους επιστήμονες. Υπήρξε από την πλευρά μου συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο και σήμερα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, οι ιδιώτες γιατροί έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα και κλείνουν τα ραντεβού τους και η ανταπόκριση πρέπει να σας πω είναι μεγάλη, ξεπερνά το 70%».

Μέχρι και χθες οι εμβολιασμοί, ξεκίνησαν οι γιατροί του δημοσίου πρώτα, γίνονταν μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Από σήμερα ωστόσο λειτουργεί και το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο που αφορά την Κορινθία στο Κέντρο Υγείας της Κορίνθου, στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στην Λ. Αθηνών.

«Το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο ξεκινά στις 20 του μηνός στο Κέντρο Υγείας Κορίνθου. Αναμένεται δε η γραμμή του νοσοκομείου να γίνει διπλή θα υπάρξει ενημέρωση για αυτό» σημειώνει ο Πρόεδρος παραδεχόμενος πως το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών για τον εμβολιασμό είναι μεγαλύτερο από των γιατρών του δημοσίου.

«Οι γιατροί άνω του 60% έχουν εμβολιαστεί, αρχικά ήταν υποτονική η κίνηση μετά αυξήθηκε κατακόρυφα με την είσοδο βέβαια και του ιδιωτικού τομέα. Υπάρχει ένα ποσοστό που έχει επιφύλαξη αλλά αν κάποιος  έχει δικαίωμα  κάποιας επιφύλαξης ή επιστημονικής διερεύνησης αυτός είναι πρώτα ο γιατρός γιατί μπορεί και κρίνει για τον εαυτό του.

Το ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί ή δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ίσως μελετά τις τεχνολογίες των εμβολίων και περιμένει να κάνει την επιλογή του . Το σίγουρο είναι ότι θα εμβολιαστούν και θα προφυλαχθούν όλοι» καταλήγει ο κ.Μέλλος.

Πτώση κρουσμάτων και ανακούφιση συμπτωμάτων στην Κορινθία

Αναφορικά με την εικόνα της πανδημίας στην Κορινθία ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για πτώση κρουσμάτων και ανακούφιση συμπτωμάτων  αφού όπως εξήγησε «μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό και να τον αντιμετωπίζουμε».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι αυτό που έλεγα από την αρχή της πανδημίας ότι όσο προχωράει ο καιρός και βαθαίνει ο ιός στη ζωή μας, συνηθίζεται! Μέχρι βέβαια να  υπάρξουν μεταλλάξεις. Αυτό που σίγουρα θεωρώ ότι ισχύει είναι ότι έχει μπει στην ζωή μας ,μάθαμε να τον αντιμετωπίζουμε, να λειτουργούμε όλοι με τις οδηγίες, να συνηθίζει ο οργανισμός μας ότι υπάρχει να το πω απλά. Ο κόσμος παίρνει καλύτερα μέτρα αν και υπάρχει κόπωση».

Η αλλαγή του καιρού θα συμβάλει σημαντικά στην υποχώρηση της πανδημίας αφού σύμφωνα με τον κ.Μέλλο ο ιός παραμένει σ ένα δωμάτιο με 8-10 βαθμούς κελσίου για 5 περίπου ώρες ενώ σ ένα δωμάτιο με 15-20 βαθμούς για μόλις 15 λεπτά.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz