Connect with us

Επικαιρότητα

Χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά ταξίδια

Published

on

Τα Χριστούγεννα, εκτός από αγάπη, φως και γιορτή, είναι και μία καλή ευκαιρία για ξεκούραση και ζεστασιά, ησυχία και χάσιμο στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου.

Παρακάτω, σας προτείνουμε μερικές ταινίες για να χαλαρώσετε και να περάσετε ήσυχες και ζεστές ώρες με τους αγαπημένους σας.

Ο Ψαλιδοχέρης (Edward Scissorhands)

.

Η αλήθεια είναι πως οι ταινίες του Τιμ Μπάρτον θυμίζουν περισσότερο το Halloween παρά τα Χριστούγεννα. Ο Ψαλιδοχέρης όμως παίζει μπάλα και στα δύο γήπεδα καθώς όλη η υπόθεση ακολουθεί την αφήγηση μιας γιαγιάς στα εγγόνια της, καθώς τους εξηγεί γιατί χιονίζει πάντα στην πόλη τους την ημέρα των Χριστουγέννων.

Πολυθρόνα για δύο (Trading places)

Ή αλλιώς η απόδειξη πως όταν δύο παλαβοί σαν τον Έντι Μέρφι και τον Νταν Άκροϊντ πρωταγωνιστούν σε μια κωμωδία εκδίκησης που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τότε προκύπτει κορυφαία εναλλακτική ταινία απέναντι στις κλισέ επιλογές. Άλλωστε η ταινία μπορεί να περηφανευτεί για την απόλυτη καλτ χριστουγεννιάτικη σκηνή όπου ο Νταν Άκροϊντ κρύβει έναν ολόκληρο σολωμό κάτω από τη λερωμένη στολή του Άγιου Βασίλη που φοράει.

Serendipity

Αποτέλεσμα εικόνας για serendipity movie

Nέα Yόρκη. Xειμώνας, 1990… Ο Τζόναθαν συναντά τη Σάρα. Είναι δύο εντελώς άγνωστοι άνθρωποι που νοιώθουν μια αμοιβαία ερωτική έλξη, και αποφασίζοντας να αφήσουν στην άκρη τους δικούς τους ερωτικούς δεσμούς για μια ημέρα, περνούν το βράδυ τους τριγυρνώντας στο Μανχάταν, χωρίς να γνωρίζουν καν το όνομα του άλλου. Όταν αυτός ζητήσει το τηλέφωνό της, αυτή θα προτιμήσει να αφήσει τη μοίρα να αποφασίσει. Mερικά χρόνια μετά, αρραβωνιασμένοι και οι δύο με άλλους, με απόσταση 3000 μιλίων ανάμεσά τους, προσπαθούν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να εντοπίσουν ο ένας τον άλλο! Γίνεται άραγε, να σμίξουν ξανά; Tώρα πια, μόνον η τύχη μπορεί να αλλάξει το μέλλον τους.

Ο Αη Βασίλης είναι λέρα (Bad Santa)

Πίνει, καπνίζει, βρίζει ακατάπαυστα, αρέσκεται να προκαλεί με την ανάρμοστη συμπεριφορά του μισεί τα μικρά παιδιά, δεν φωνάζει ΄χο, χο, χο΄και… ληστεύει τα εμπορικά κέντρα στα οποία συχνάζει μαζί με τον μεταμφιεσμένο σε τάρανδο, συνέταιρό του! Όπως καταλάβατε ο Γουίλ Στόουκ (Μπίλι Μπομπ Θόρντον) δεν είναι ο Άι Βασίλης με την κλασική έννοια του όρου αλλά ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων ο οποίος κάνει μια γερή μπάζα κάθε χρονιά την παραμονή των Χριστουγέννων. Όταν οι πελάτες του πολυκαταστήματος φεύγουν για τα σπίτια τους, ο Άι Βασίλης και ο πολυμήχανος νάνος συνεταίρος του στην παρανομία, ο Μάρκους, ντυμένος με την κυπαρισσί στολή του ξωτικού, ανοίγουν το χρηματοκιβώτιο του εκάστοτε πολυκαταστήματος και δραπετεύουν έχοντας αποκομίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο γιορτινό μποναμά. Το κόλπο λειτουργεί στην εντέλεια και οι δύο τυχοδιώκτες φαίνεται να έχουν πιάσει την καλή, καθώς μέσα στο γενικότερο κλίμα κανείς δεν τους υποπτεύεται.


Μια υπέροχη ζωή (It’s a Wonderful Life)

Αποτέλεσμα εικόνας για it's a wonderful life

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Υπέροχο για όσους πιστεύουν ότι η αγάπη εκδηλώνεται μία συγκεκριμένη ημέρα του έτους, αλλά και για όσους μαγεύονται από τη ζωογόνο και μαγική δύναμη του σινεμά.

Love Actually

Με ένα εξαιρετικό cast – την αφρόκρεμα της βρετανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας – η εξαιρετική ταινία του Richard Curtis έχει κατακτήσει καρδιές σε όλο τον κόσμο με τις υπέροχες ιστορίες αγάπης που διαδραματίζονται στο Λονδίνο.

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης (The Nightmare Before Christmas

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης

Η ταινία που μας έκανε να αγαπήσουμε τον Τιμ Μπάρτον. Ένα παραμύθι για ενήλικες που αρνούνται να χάσουν την ωριμότητα του παιδιούκαι για παιδιά που βιάζονται να νιώσουν τη νοσταλγία που φονεύει κάθε παιδικότητα.

Το ημερολόγιο της Bridget Jones (Bridget Jones’s diary)

Σχετική εικόνα

Tο βιβλίο της Helen Fielding, που βασίζεται στo έργο της Jane Austen Λογική και Ευαισθησία μεταφέρθηκε στο σινεμά από την Sharon Maguire με την Renée Zellweger στο ρόλο μιας σύγχρονης Elizabeth Bennet, που ψάχνει την αγάπη στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1990. Μαζί της πρωταγωνιστούν οι Colin Firth και Hugh Grant, ο πρώτος στον καλύτερο Mr. Darcy που βγήκε ποτέ μετά τον original. 

Μόνος στο σπίτι (Home alone)

Σχετική εικόνα

Από τα κλασικά!
Φεύγοντας βιαστικά για το αεροδρόμιο, η οικογένεια του εννιάχρονου Κέβιν τον ξεχνά στο σπίτι. Τον αρχικό του ενθουσιασμό διαδέχεται η νοσταλγία για την οικογένειά του, και καταλήγει να αντιμετωπίσει με ευρηματικό τρόπο δυο γκαφαντζήδες διαρρήκτες που βρίσκουν ευκαιρία να εισβάλλουν στο σπίτι.

Το Πολικό express (The Polar Express)

Αποτέλεσμα εικόνας για polar express

Και λίγη χριστουγεννιάτικη μαγεία.
Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz