Connect with us

Επικαιρότητα

Χριστίνα Φλαμπούρη: Η Ελληνίδα αλπινίστρια που κατάφερε να κατακτήσεις τις 7 ψηλότερες κορυφές σε 7 ηπείρους

Published

on

Μια από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις πέτυχε η Χριστίνα Φλαμπούρη, η Ελληνίδα αλπινίστρια, που κατέκτησε τις επτά υψηλότερες κορυφές στις 7 ηπείρους του κόσμου.Την Δευτέρα, η Χριστίνα Φλαμπούρη ανέβηκε στο Βίνσον της Ανταρκτικής, στον Νότιο Πόλο, καταφέρνοντας να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει το 2016, θέλοντας να ανέβει στις 7 υψηλότερες κορυφές στις 7 ηπείρους του κόσμου, την ώρα που συνολικά περίπου 400 άτομα στον κόσμο το έχουν καταφέρει.

Η νεαρή αλπινίστρια είχε καταφέρει προηγουμένως να κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Ελμπρούς (5.642 μ.) στη Ρωσία, στην συνέχεια την ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895 μ.) στην Τανζανία, της βόρειας Αμερικής στο Ντενάλι (6.194 μ.) της Αλάσκας, την «Πυραμίδα Κάρστενς» (4.884 μ.) στην Παπούα και την ψηλότερη κορυφή της νοτίου Αμερικής, η Ακονκάγκουα (6.962 μ.) στην Αργεντινή. Στην συνέχεια, μαζί με την Βανέσα Αρχοντίδου πέρυσι, έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που κατάφεραν να πατήσουν στην κορυφή του Έβερεστ.

Τελευταία αποστολή ήταν αυτή στον Νότιο Πόλο και την Ανταρκτική, με την κατάκτηση του όρους Βίνσον, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, την ολοκλήρωση του «7 Summits Project». Οι συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές, με την Ελληνίδα αλπινίστρια να περιμένει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να ανέβει στην κορυφή .

Σε ανάρτησή της μετά την κατάκτηση και της 7ης κορυφής, η Χριστίνα Φλαμπούρη έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook: «7 Summits Completed.Ένας φίλος που είπε ότι σύμφωνα με τον μύθο όταν κάποιος κάνει το 7/7, το βουνό εκρήγνυται και βγαίνουν πυροτεχνήματα και καραμέλες από μέσα…

Έτσι έγινε…γέμισε ο ουρανός χρώματα! ».

Η Χριστίνα Φλαμπούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014, η επιθυμία της να ξεπεράσει του φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής.

Από τότε έχει σκαρφαλώσει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει συμμετάσχει σε αποστολές στις Άλπεις, σκαρφάλωσε στο Mt Κinabalu και στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Kilimanjaro (5895m). Από την ίδια χρονιά είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.  

Πηγή:iefimerida.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz