Connect with us

Αθλητισμός

Χριστίνα Ματθαίου: «Ο άνθρωπος ‘’κρύβει’’ μεγάλη δύναμη μέσα του»!

Published

on

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Κωνσταντάκη

Η διαδρομή της Χριστίνας στον αθλητισμό ξεκινάει από την ηλικία των μόλις 5 ετών. Με οδηγό και μέντορα τον πατέρα της, ανακαλύπτει την τέχνη της πυγμαχίας και αργότερα του Kick Boxing. Με σωστή καθοδήγηση, πειθαρχία και η προσήλωση καταφέρνει να από την εφηβεία κιόλας να γίνει βοηθός προπονητή και πολύ γρήγορα, προπονήτρια.

Οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν: Κάτοχος μαύρης ζώνης και 2 dan στο kick boxing, σταθερά πρωταγωνίστρια στα πανελλήνια πρωταθλήματα επί μια δεκαετία, διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.

Την ανοδική της πορεία στον χώρο του αθλητισμού ανακόπτεται βίαια και αναπάντεχα. Το 2007 ήταν μια χρονιά που άλλαξε τα πάντα στη ζωή της Χριστίνας. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της προκαλεί μερική αναπηρία και την καθηλώνει. Η ζωή της ανατρέπεται. Χάνει την ικανότητα να περπατήσει και μαζί χάνει τον εαυτό της, την ταυτότητά της.

Ως γνήσια μαχήτρια όμως, αρνήθηκε να το βάλει κάτω. Πάλεψε καθημερινά και για μεγάλο διάστημα. Με τη βοήθεια των γιατρών της αλλά κυρίως της οικογένειας και των φίλων της, και μετά από αλλεπάλληλες επεμβάσεις, κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Πιο δυνατή και αποφασισμένη από ποτέ!

Κάπως έτσι, γεννήθηκε το Weight Fight TM στο μυαλό της. Η ίδια πρώτη το εφάρμοσε στον εαυτό της: Βρήκε τον τρόπο, τη διαδικασία, τη μέθοδο να βοηθηθεί ώστε να παραμείνει δυνατή, να μην τα παρατήσει. Να πεισμώσει και να τα καταφέρει. Να ανατρέψει μια κατάσταση που φαινομενικά ήταν χαμένη.

Πες μας λίγα λόγια για την σχολή σου «weight fight» και σε ποιους απευθύνεται;

Το Weight FightTM είναι μια επαναστατική προπόνηση εμπνευσμένη από τις θεμελιώδεις αρχές του kick boxing και των πολεμικών τεχνών. Μαχητικότητα, πειθαρχία, δύναμη, ισορροπία σώματος και νου, αυτοπεποίθηση, ευεξία. Πέρα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα για οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, βάρος και φυσική κατάσταση ή αντοχή, είναι μια υγιής φιλοσοφία που σου ανοίγει έναν νέο τρόπο ζωής.

Το Weight FightTM σε μαθαίνει να πολεμάς το βάρος. Το βάρος που κουβαλάς στο σώμα σου και το βάρος που κουβαλάς με τις αμφιβολίες για τις ικανότητες σου, την απογοήτευση και την μειωμένη αυτοπεποίθηση.

Απευθύνεται σε όλους! Όλοι οι αθλητές που έρχονται στην σχόλη μας το μόνο που αποζητούν είναι 45 -60 λεπτά  προπόνησης και επικοινωνίας!

 

Τι σε ώθησε για να δημιουργήσεις το «Weight fight»;

 Ένα ατύχημα άλλαξε την ζωή μου σε μία στιγμή!

Όποτε ξεκίνησα να δουλεύω αρχικά τα συναισθήματα μου, τις σκέψεις και μέρα με την μέρα έβαζα νέους στόχους! Όποτε και ως αθλήτρια, ο αγώνας αυτός ήταν μεγάλος και με πολλούς αντιπάλους. Αντιπάλους που έπρεπε να παλέψω ξανά και ξανά!

Το WeightFight είναι η επίτευξη ενός δύσκολου στόχου.

Photo by Argiris Konstantinou

Όταν κάποιος έρθει στο «Weight fight» με τι “προκλήσεις” θα βρεθεί αντιμέτωπος και τι θα μάθει;

Η μοναδική πρόκληση είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Ο φόβος, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση είναι τα κυρία προβλήματα που δυσκολεύουν ένα άνθρωπο σήμερα.

Στην σχολή μας, μέσα από την άσκηση και την επικοινωνία προσπαθούμε να εμπνέουμε και να καθοδηγούμε τους αθλητές μας. Μαζί βάζουμε στόχους και μαζί τους καταρρίπτουμε.

Ο άνθρωπός ‘’κρύβει’’ μεγάλη δύναμη μέσα του!

 

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκες με το kick boxing, πόσο εύκολο είναι το συγκεκριμένο άθλημα για μια γυναίκα;

 Ξεκίνησα από τη ηλικία των 5 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω συναντήσει καμία δυσκολία στην πορεία μου μέσα σε αυτό.

Το kickboxing θέλει κατά κύριο λόγο ψυχή! Να είσαι συγκεντρωμένος, να ακούς και να είσαι ακέραιος απέναντι στον προπονητή σου!

Δεν έχει να κάνει με το φύλο, η πίστη και η προσπάθεια είναι που κάνει την διαφορά!

Θα μπορούσες να φανταστείς την ζωή σου χωρίς τη γυμναστική και τον αθλητισμό;

Φυσικά και δεν μπορώ χωρίς την γυμναστική! Εκτός από το κομμάτι της εκγύμνασης είναι και το κομμάτι των στόχων!

Είναι μοναδικό το συναίσθημα να τα του να τα δίνεις όλα σε μία προπόνηση και αντί να νιώθεις κούραση να νιώθεις ικανοποίηση!

 

Μέσα από τις δυσκολίες που έχεις βιώσει, κατάφερες και βγήκες νικήτρια. Τι κρατάς από εκείνη την μακρά περίοδο της ζωής σου;

Προσπαθώ στην ζωή μου να μην κοιτάω ποτέ πίσω!

Το μόνο που κρατάω είναι το μάθημα ότι πρέπει να σεβόμαστε την ζωή μας, να εκτιμάμε όλα αυτά που μας δίνονται απλόχερα, να προσπαθούμε η κάθε μέρα που πέρνα να την κάνουμε όμορφη και να σχεδιάζουμε την επόμενη ακόμα καλύτερη!

Η υγεία μας είναι η δύναμη μας!

Τελικά η δύναμη βρίσκεται μέσα μας κι αν ναι πως μπορούμε να την ανακαλύψουμε;

Ναι, είναι αστείρευτη η δύναμη που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος!

Κάθε μέρα πρέπει να ξεκινάς την μέρα σου να κάνεις ερωτήσεις στον εαυτό σου και έπειτα μέσα από την καθημερινότητα  να προσπαθείς να εκμαιεύεις τις απαντήσεις.

Μέρα, με την μέρα θα βάζεις και νέους στόχους! Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι να γνωρίσεις καλύτερα ποιος είσαι και ποια είναι τα όρια σου!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz