Connect with us

EDITOR

Χρηστίδης: Να αποζημιωθούν άμεσα οι πυρόπληκτοι της Κορινθίας

Published

on

Δριμεία κριτική ασκεί στην κυβέρνηση και στο Νίκο Χαρδαλιά για την φωτιά που κατέστρεψε  εκατοντάδες στρέμματα δάσους και σπίτια στο Σχίνο, το Αλεποχώρι και την ευρύτερη περιοχή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Γίνεται λόγος για σχέδιο πρόληψης ανύπαρκτο, για επικοινωνιακό show της πολιτικής προστασίας, για δικαιολογίες και καθυστερήσεις. “Δυστυχώς με την πρόσφατη πυρκαγιά αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι σχεδιασμοί της Πολιτικής Προστασίας μένουν μόνο στα χαρτιά. Κανένα έργο πρόληψης δεν προχώρησε. Ζώνες πυρόσβεσης δεν υπήρχαν, καθαρισμοί δεν έγιναν, ακόμη και το 112 λειτούργησε με σημαντική καθυστέρηση. Η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται και την Πολιτική Προστασία ως χώρο για επικοινωνιακά show. Μπροστά σε κάθε δυσκολία ή απειλή φυσικής καταστροφής, αναδεικνύεται δυστυχώς η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της και περιορίζεται να παρακολουθεί μόνο τις εκ των υστέρων ηρωικές προσπάθειες των Πυροσβεστών και των Δήμων (με τα ελάχιστα μέσα), για να περισώσουν ότι μπορούν.”

Το ΚΙΝΑΛ ζητά άμεση καταγραφή και αποζημίωση στους πυροπλήκτους και εκπόνηση σχεδίου Πράσινης ανάπτυξης. “

Αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα η κυβέρνηση είναι να αποζημιώσει άμεσα και πλήρως τους πληγέντες, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και δικαιολογίες και να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό των δασικών χαρτών πανελλαδικά, γιατί όσο αυτό δεν προχωράει αυτό, τα δάση μας θα βρίσκονται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο είτε από κάποιους που κάνουν λάθη, είτε από κάποιους που έχουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Ο σχεδιασμός για την Πράσινη Ανάπτυξη και για την στρατηγική υλοποίησής της πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητά μας γιατί από αυτή εξαρτάται το μέλλον της χώρας μας. Αναρωτιέμαι πώς Θα μπορέσουμε έως το 2050 να πιάσουμε τους στόχους που έχει βάλει η συμφωνία του Παρισιού; Αυτό σημαίνει πως πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει και όχι να ακολουθεί την στάση που έχει μέχρι σήμερα, η οποία είναι φοβική, ανερμάτιστη και στηρίζει στην επικοινωνία και όχι στην ουσία και την μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Το καλοκαίρι είναι μπροστά. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα, πριν να είναι αργά.”

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz