Connect with us

Ελλάδα

Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας : Ιδρύεται Ινστιτούτο Ρομποτικής στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

Published

on

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας , μετά την πρόσφατη ίδρυση του Ινστιτούτου Ρομποτικής στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», υπέγραψε το Τεχνικό Δελτίο για την χρηματοδότησή του, με προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
✅ Κύριος στόχος του νεοσύστατου Ινστιτούτου είναι η προαγωγή της επιστήμης και τεχνολογίας της ρομποτικής στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, μέσα από συντονισμένες δράσεις και συνέργειες με το ελληνικό οικοσύστημα ρομποτικής, Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.
Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τη δυναμική και δικτύωση διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων το νέο Ινστιτούτο αναμένεται να καταστεί ένας πολύτιμος κόμβος έρευνας στη ρομποτική και τα αυτόνομα συστήματα. Η δράση θα αποδώσει σημαντικά οφέλη και εφαρμογές για την κοινωνία, την επιστήμη και την οικονομία, ενώ ιδιαίτερη στόχευση θα δοθεί σε τομείς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ασφάλεια, η αγροδιατροφή κ.α.
☝️Πιστεύουμε πως το νέο Ινστιτούτο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση, υποστήριξη και την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια της ελληνικής ερευνητικής δραστηριότητας. Ο στόχος μας είναι να οργανώσουμε το ελληνικό οικοσύστημα ρομποτικής και να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο κέντρο για την έρευνα και την καινοτομία στην ρομποτική για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz