Connect with us

Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους τα κέντρα διασκέδασης – Λουκέτο και τσουχτερά πρόστιμα από την πρώτη παράβαση

Published

on

Τα κρούσματα κορονοϊού εκτινάχθηκαν πάνω από τα 1.700 σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου, κάτι που έφερε την έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας και περιλάμβανε ανακοινώσεις για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Ανησυχία επικρατεί στη χώρα για τη μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρει: “Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά”. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.

Μόνο σήμερα στο Νότιο Τομέα Αθηνών προέκυψε θετικότητα πάνω από 6% στον Άλιμο, με τον κ. Χαρδαλιά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντρα διασκέδασης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που είχε ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, τόνισε επίσης.

 

Μπαρ και νυχτερινά κέντρα: Βαριές ποινές αν δεν τηρούν τα μέτρα – Πρόστιμα και λουκέτο με την πρώτη παράβαση

Σαρωτικοί έλεγχοι αναμένονται, με αφορμή το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης και των κλαμπ από τις 15 Ιουλίουμε τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή το διαχωρισμό σε χώρους για εμβολιασμένους και μη, με συγκεκριμένη πληρότητα και με αυστηρά μέτρα.

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους, ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί – στις 15 Ιουλίου.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμα και για αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων από την πρώτη κιόλας παράβαση, χωρίς προειδοποίηση και με υψηλότερα πρόστιμα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Επίσης, εξετάζεται ένα “ηθικό μπόνους” για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα, θα ανακοινώνονται με λίστες οι επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα και εκείνες που τα παραβιάζουν.

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz