Connect with us

Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Αρνήθηκε η αποστολή της Γαλατασαράι rapid test – Δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα

Published

on

Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για την απαγόρευση εισόδου της αποστολής της Γαλατασαράι στην χώρα.

«Φρένο» στην είσοδο της αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατασαράι στην χώρα, έβαλε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την Πολιτική Προστασία, έγινε γνωστό ότι τα άτομα της αποστολής αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να δώσει εντολή για να μην επετράπη η είσοδος των μελών της στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η Γαλατασαράι είχε προγραμματισμένο φιλικό αγώνα προετοιμασίας με τον Ολυμπιακό, όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γαλατάσαραϊ:

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε μια φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε μία σαφής διάκριση απέναντι μας. Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα τεστ PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και ζητήθηκαν νέα τεστ. Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας, Φατίχ Τερίμ, και ορισμένοι από τους παίκτες μας προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες αντιμετωπίστηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο.

Οι δυσκολίες που προέκυψαν συνέχισαν να αυξάνονται. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, πρακτική και συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και εκπροσωπεί την Τουρκία στην Ευρώπη, υπέστη τέτοια συμπεριφορά.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε να επιστρέψει η ομάδα μας αμέσως. Εκ μέρους της χώρας μας, αναμένουμε συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές γι’ αυτήν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κρατικούς θεσμούς και τους αξιωματούχους της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών μας, που δεν μας άφησαν μόνους και από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ήρθαν σε επαφή με την αποστολή μας και προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με διπλωματικά Μέσα».

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Κασάπογλου, πήρε θέση για όσα συνέβησαν στο «Ελ. Βενιζέλος» με την αποστολή της Γαλατασαράι, καταδικάζοντας τη στάση των ελληνικών Αρχών:

«Σχετικά με την συμπεριφορά που αντιμετώπισε η Γαλατασαράι που ταξίδεψε στην Ελλάδα για το φιλικό ματς, μίλησε με τους προέδρους Μπουράκ Ελμάς και φατίχ Χόκα στο τηλέφωνο και τους είπε ότι είμαι μαζί τους. Καταδικάζω απερίφραστα αυτή την ξεπερασμένη συμπεριφορά».

 

 

Πηγή:ieidiseis.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz