Connect with us

Επικαιρότητα

Χάος στη Γάζα μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου με εκατοντάδες νεκρούς -Αρνείται εμπλοκή το Ισραήλ, δείχνει Ισλαμική Τζιχάντ

Published

on

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς.

Το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Υγείας που διοικεί η Χαμάς ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έκανε αεροπορική επιδρομή και χτύπησε νοσοκομείο στη Γάζα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων.

Εικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Ωστόσο, το Ισραήλ διέψευσε τους ισχυρισμούς της Χαμάς ότι η επίθεση προήλθε από δικούς του πυραύλους. Τουναντίον, ο στρατός είπε, αρχικά, ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της Χαμάς. Αργότερα, ο στρατός ανακοίνωσε ότι η λανθασμένη εκτόξευση έγινε από την Ισλαμική Τζιχάντ.

Εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η οργάνωση ευθύνεται για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας.

Σημειώνεται ότι ισραηλινές πηγές δημοσίευσαν ανάρτηση της Χαμάς στο κανάλι της στο Telegram, στην οποία -ένα λεπτό πριν χτυπηθεί το νοσοκομείο του Βαπτιστή στη Γάζα- ανακοίνωνε ότι εκτοξεύει τους «ισχυρότερους πυραύλους της» κατά της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ. Ωστόσο, προσθέτουν, κανένα σημάδι αναχαίτισης από ισραηλινής πλευράς δεν καταγράφηκε στον αέρα.

IDF: Η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα
Λίγο αργότερα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε ανακοινώσεις από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος λέει ότι οι πληροφορίες του δείχνουν ότι η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την επίθεση στο νοσοκομείο.

Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου της Γάζας είναι συνέπεια αποτυχημένης εκτόξευσης από την Ισλαμική Τζιχάντ, λέει ο ισραηλινός στρατός.

«Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF, πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκετών προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε κοντά από το νοσοκομείο, όταν αυτό χτυπήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο».

Ο ισραηλινός στρατός δεν στοχεύει νοσοκομεία, λέει εκπρόσωπος του Νετανιάχου
Η Ταλ Χάινριχ, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, δήλωσε στο CNN την Τρίτη ότι «οι IDF δεν στοχεύουν νοσοκομεία», προσθέτοντας ότι «στοχεύουμε μόνο σε προπύργια της Χαμάς, αποθήκες όπλων και τρομοκρατικούς στόχους».

Τα σχόλια της Χάινριχ ήρθαν μετά την ανακοίνωση Παλαιστίνιων αξιωματούχων ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι 200 έως 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στο νοσοκομείο Al-Ahli Baptist στην πόλη της Γάζας.

Στα social media κυκλοφορούν βίντεο και φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τη στιγμή που χτυπήθηκε το νοσοκομείο.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz