Connect with us

Ρεπορτάζ

(ΦΩΤΟ) – Έκοψαν την πίτα τους τα Κοινωνικά Φροντιστήρια δήμου Κορινθίων

Published

on

Ο θεσμός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων αποτελεί μία από τις χειροπιαστές αποδείξεις του τρόπου με τον οποίο η ελληνική πολιτεία προσπάθησε θεσμικά να περιορίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης την περίοδο των μνημονίων.

Όπως άλλοι αντίστοιχοι θεσμοί (Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία) βοήθησαν πολλούς ανθρώπους να μείνουν όρθιοι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, υπάρχει ένα μεγαλύτερο κέρδος. Ο θεσμός των Κοινωνικών φροντιστηρίων δεν βοήθησε τους πολίτες απλώς να κερδίσουν το σήμερα. Τους βοήθησε να κερδίσουν το αύριο.

Εκατοντάδες μαθητές των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, πάνω από 1500 παιδιά, έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα όλα αυτά τα χρόνια και τα περισσότερα κατάφεραν να περάσουν στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο. Για τον λόγο αυτό και μόνο η σημασία τους είναι τεράστια.

Χτες στην Κόρινθο τα Κοινωνικά φροντιστήρια του δήμου Κορινθίων που λειτουργούν στην πόλη με έδρα το 1ο Δημοτικό Σχολείο, από το 2012, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, έχοντας καθιερωθεί στην συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την σημαντική προσφορά τους σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην χτεσινή εκδήλωση έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννης Τσάκωνας, οι αντιδήμαρχοι Γεωργία Στριμενοπούλου και Δημήτρης Μανωλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, οι αντιπεριφερειάρχες Σπύρος Ζαχαριάς και Μέλος Χρυσοβαλάντης, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης εξήρε το έργο που επιτελούν τα κοινωνικά φροντιστήρια και διαβεβαίωσε πως ο δήμος θα παραμείνει αρωγός τους.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz