Στο σημείο παραμένουν περισσότεροι από 270 πυροσβέστες, προκειμένου να καταφέρουν να σβήσουν εντελώς τις φωτιές. Σύμμαχος των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, η εξασθένιση των ανέμων. Στην περιοχή ευτυχώς επικρατεί άπνοια, την τρίτη μέρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία για την πλήρη οριοθέτησή της.

Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές, το ΜΕΤΠΕ, και το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 αεροσκάφη, 8 οκτώ πετζετέλ και τέσσερα ελικόπτερα.

Μιλώντας στο MEGA ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο πύρινος εφιάλτης ίσως σήμερα τελειώσει.

«Η κατάσταση είναι αρκετά καλή. Παρακολουθώ τα αεροπλάνα να επιχειρούν στο τελευταίο σημείο αντίστασης, στην περιοχή Καλκάνι που είναι δύσβατη. Την έχουν διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα αλλά συνεχίζει να αντιστέκεται. Υπάρχουν κι άλλες διάσπαρτες εστίες χαμηλής έντασης. Υπάρχει αισιοδοξία ότι σήμερα θα τελειώσουμε με αυτό το θέμα», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το αν τα ακαθάριστα οικόπεδα με τα ξερόχορτα αποδείχτηκαν μοιραία, ανέφερε:

«Οι περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά είναι εκτός σχεδίου, μιλάμε για χωράφια. Μιλάμε για άλλη διαδικασία. Δεν νομίζω πως ήταν αυτό το πρόβλημα. Αν πάρει φωτιά το δάσος και με τους ανέμους η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.»

«Η πιο δύσκολη περιοχή είναι η περιοχή Καλκάνη. Αν βάλουμε σε μια ζυγαριά την τεράστια οικολογική καταστροφή, ένα πανέμορφο βουνό έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, είναι ο πλούτος φανταστικός αν βάλουμε όμως από την άλλη ότι δεν είχαμε ούτε ελαφρύ τραυματισμό, τότε θα γύρει η ζυγαριά υπέρ του ανθρώπινου παράγοντα που προστατεύτηκε», τόνισε.