Connect with us

Ελλάδα

Φτιάχνει από σήμερα ο καιρός – Έρχονται δύσκολες ημέρες από το Σαββατοκύριακο

Published

on

Αίθριος γενικά καιρός αναμένεται σήμερα Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μόνο κάποιες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις να «σπάνε» το σκηνικό.

 

Παράλληλα, ο καιρός αναμένεται να μαλακώσει λίγο τα επόμενα 24ωρα, πριν έρθει τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο, με τα πρώτα «σημάδια» να κάνουν την εμφάνισή τους από την Παρασκευή (3/2). Την Κυριακή σχεδόν σε όλη τη χώρα το θερμόμετρο θα δείχνει μονοψήφιους αριθμούς.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την ερχόμενη εβδομάδα το ψύχος θα επιδεινωθεί, καθώς υπάρχει η «απειλή» ενός νέου συστήματος από τα βορειοανατολικά, το οποίο θα ρίξει κι άλλο τον υδράργυρο. Επίσης, το κρύο αυτό ενδεχομένως να συνδυαστεί με φαινόμενα, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

 

Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Τετάρτη 1/2/23

 

Όπως αναφέρει στο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

Θεσσαλονίκη

 

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική

 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 Μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη

 

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος τις περισσότερες ώρες, από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, τοπικά 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

 

 

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

 

Καιρός: Στις Σποράδες, την Εύβοια και τα ανατολικά τμήματα της Στερεάς, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

 

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 Μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Εύβοια

 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνια. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Meteo: Οι περιοχές που θα πέσουν βροχές και χιόνια σήμερα Τετάρτη 1/2/23

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός της Τετάρτης (1/2) αναμένεται γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα πέσουν στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανώς στην ανατολική Στερεά.

 

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και πιθανώς της ανατολικής Στερεάς, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -9 έως 11, στην Ήπειρο από -8 έως 10 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -8 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -7 έως 11, στα Επτάνησα από 0 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από -1 έως 9, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 Μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένονται αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρα ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (άνω των 300 μέτρων) στα βόρεια του νομού.

 

Στο υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση στα 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος γενικά καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.

 

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα 6/2/23

 

Όπως αναφέρει στην πρόγνωση εβδομάδας η ΕΜΥ, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, από το απόγευμα όμως σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο στα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια-παράκτια της ανατολικής και νότιας χώρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

 

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

 

Τέλος, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, με χαμηλότερο υψόμετρο.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και και στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz