Connect with us

Αυτοδιοίκηση

ΦΕΝΕΟΣ: 6,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ

Published

on

Επίσκεψη στην Δημοτική Ενότητα Φενεού πραγματοποίησαν την Κυριακή 3 Απριλίου ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Φενεού Σπύρο Κουτρέτση, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Παναγιώτη Φιακά, καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσόγκα.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των τοπικών προέδρων για την νέα χρηματοδότηση των 6,5 εκατ. ευρώ για την ύδρευση, η οποία περιλαμβάνει και το, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, έργο των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι τοπικοί πρόεδροι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πασίου, αλλά και οι πρώην αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Φενεού, που οραματίστηκαν και σχεδίασαν τα έργα.

Το εμβληματικό έργο ύδρευσης, όπως εξήγησε ο Νίκος Ταγαράς αφορά στην κατασκευή 45 χλμ εξωτερικών δικτύων ύδρευσης και αντίστοιχων δεξαμενών που απαιτούνται, τα οποία θα διατρέξουν όλα τα χωριά και όλους τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Φενεού μεταφέροντας καθαρό πόσιμο νερό σε κάθε περιοχή και σε κάθε κατοικία.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφερόμενος στο έργο τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό και σημείωσε ότι η χαρά του είναι ιδαίτερη για την υλοποίησή του, διότι – όπως χαρακτηριστικά είπε – «δεν είναι δυνατόν ο Φενεός με όλα αυτά που έχει ως δυνατότητες να στερείται ύδρευσης».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Σικυωνίων μιλώντας για την μεγάλη σημασία του έργου, αλλά και προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν για να χρηματοδοτηθεί, σημείωσε ότι το έργο έχει την “σφραγίδα του Νίκου Ταγαρά”, εξηγώντας παράλληλα ότι με την υλοποίησή του «θα λυθούν όποια προβλήματα υπάρχουν στην ύδρευση κάποιων χωριών, αλλά και θα καλύψει μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν». 

Τόσο ο Νίκος Ταγαράς όσο και ο Σπύρος Σταματόπουλος, επ’ ευκαιρία της συνάντησης ενημέρωσαν διεξοδικά τους προέδρους και κατοίκους του Φενεού που παραβρέθηκαν και για μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Φενεού, στον καθορισμό των χρήσεων γης, στην γέφυρα Μεσινού, στα σημαντικά αρδευτικά έργα που προωθούνται, καθώς και στις ανάγκες αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz