Connect with us

Ελλάδα

Έρχεται καύσωνας: Υψηλές θερμοκρασίες και κίνδυνος πυρκαγιών

Published

on

Σε κλοιό αφρικανικής ζέστης μπαίνει η Ελλάδα όπου, ειδικά το Σαββατοκύριακο, το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο», ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου.  Ο καλοκαιρινός καιρός θα διατηρηθεί  με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή και θα έχουμε περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια.

Το νέο ισχυρό θερμό «κύμα» αναμένεται να πλήξει την χώρα από σήμερα Πέμπτη ανεβάζοντας το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική με αποτέλεσμα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος να εκτιμάται πως θα αγγίξει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Για υψηλό κίνδυνο (επίπεδο 3) εκδήλωσης πυρκαγιάς την Πέμπτη σε Αττική, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάσο, Κάρπαθο, Κρήτη & Κέρκυρα, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

H

Για σήμερα Πέμπτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 38 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz