Connect with us

EDITOR

Υπό τον Νίκο Σταυρέλη ο Αλέκος Πνευματικός;

Published

on

Το ενιαίο ψηφοδέλτιο των παρατάξεων της μειοψηφίας επιχειρούν κάποια στελέχη της τοπικής κοινωνίας της Κορίνθου να προωθήσουν επιδιώκοντας να εμφανίσουν ένα ενιαίο και ισχυρό ενδεχομένως μέτωπο απέναντι στον εν ενεργεία Δήμαρχο. Το ζήτημα που προκύπτει στο ενιαίο αυτό ψηφοδέλτιο είναι ο επικεφαλής. Τα ίδια στελέχη αφήνουν να εννοηθεί πως θα ηγηθεί ο σημερινός επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κ.Νίκος Σταυρέλης.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ΥΠΟ τον Νίκο Σταυρέλη! Μάλιστα τα στελέχη κάνουν λόγο για βαθιά σκέψη του πρώην Δημάρχου σε αυτό το σενάριο με προοπτική μάλιστα αποδοχής.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός στην ανοιχτή πρόταση του Νίκου Σταυρέλη επί της επανένωσης της παράταξης πριν από 3 εβδομάδες , πρόταση που στηρίχθηκε και από τον Γιώργο Φαρμάκη (τέθηκε μάλιστα και ως προυπόθεση για την υποψηφιότητα του) απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά. Οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν αυτοδιοικητικοί. «Δεν υπάρχει κοινός αυτοδιοικητικός τόπος σε μεγάλα ζητήματα του δήμου» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά αφαιρώντας από το πλάνο την προσωπική αντιπαράθεση με τον Νίκο Σταυρέλη η κάθοδος του οποίου στις τελευταίες εκλογές στέρησε στον Αλέξανδρο Πνευματικό την 4η δημαρχιακή του θητεία.

Όσοι γνωρίζουν και συνομιλούν με τον πρώην Δήμαρχο ξέρουν καλά πως αυτή η αντιπαράθεση υπάρχει. Η πικρία παραμένει. Το ίδιο και η θέση που στα πηγαδάκια καταγράφεται «δεν θα επιτρέψω ποτέ να γίνει Δήμαρχος ο Σταυρέλης», θέση που φέρεται να έχει εκφράσει ο πρώην Δήμαρχος.

 

Άραγε άλλαξαν αυτές οι ισορροπίες λόγω της πολεοδόμησης του στρατοπέδου όπου κάποιοι είδαν «κοινή πλεύση» των παρατάξεων Πνευματικού και Σταυρέλη; Θα δεχτεί ο Αλέξανδρος Πνευματικός, ένα Δήμαρχος τριών θητειών να τεθεί υπό την αρχηγία ενός αυτοδιοικητικού που έγινε ανάχωμα στην δική του 4η θητεία; Και αν ναι, τι θα κερδίσει από αυτήν την ενέργεια; Μια αντιδημαρχία; Την ήττα του Βασίλη Νανόπουλου; Και με τι αντάλλαγμα;

Ένας δήμαρχος 3 θητειών να κλείσει την αυτοδιοικητική του πορεία ως αντιδήμαρχος ενός άλλου δημάρχου επειδή ο ίδιος αδυνατούσε να επανεκλεγεί; Ο Αλέξανδρος Πνευματικός πραγματεύεται την υστεροφημία του εδώ είναι σαφές.

Η υποψηφιότητα υπό έναν άλλον επικεφαλής αποτελεί βήμα πίσω. Και ο πρώην Δήμαρχος, αυτοδιοικητικά, δεν μας έχει συνηθίσει σε βήματα πίσω. Πόσο δε μάλλον να μετατραπεί από Δήμαρχος…κλητήρας έχοντας μάλιστα επιλέξει αυτήν την θέση!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz