Connect with us

Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Στον εισαγγελέα σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Published

on

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς θα βρεθεί σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis. Ο πρώην υπουργός Υγείας εξετάζεται με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Ο κ. Λοβέρδος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση». Ζήτησε ο ίδιος την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να αντικρούσει τις αιτιάσεις των εισαγγελέων.

Έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας ώστε και να προετοιμάσει πλήρες υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεων του.

Η κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει ότι είναι και κατηγορούμενος. Μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει, η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που καλείται να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι εισαγγελείς διενεργούν έρευνα όσον αφορά τη θητεία του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας με επίκεντρο την περίοδο Απρίλιος 2011 —Μάιος 2012 και στο στόχαστρο τους, τέσσερα φάρμακα της υπό έλεγχο βιομηχανίας.

Πηγή : loutraki365.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz