Connect with us

Ελλάδα

Υπουργείο Υγείας: Τροπολογία για πληρωμή 5,3 εκατ. ευρώ εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ

Published

on

Σε πληρωμή των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν καθ’ υπέρβαση του νόμιμου ορίου λόγω των αυξημένων αναγκών της πανδημίας προχωράει το υπουργείο Υγείας μέσω τροπολογίας που κατέθεσε στην Βουλή.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος, το ποσό που θα πληρωθεί σε ιατρούς του ΕΣΥ ανέρχεται σε περίπου 5,3 εκατ. ευρώ.

«Αναγνωρίζονται με αναδρομική ισχύ ως νόμιμες, κατά παρέκκλιση των διατάξεων περι προμηθειών του Δημοσίου οι δαπάνες από τις εφημερίες ιατρών που έχουν πραγματοποιηθεί καθ’ υπέρβαση του νόμιμου ανώτατου ορίου των πρόσθετων εφημεριών από 31.5.2020 εως και την ημερομηνία δημοσίευσης της υπο ψήφιση τροπολογίας στα νοσοκομεία ΕΣΥ και των ΠΕΔΥ συμπεριλαμβανομένου του ΓΝ Θήρας» αναφέρεται στην έκθεση.

Ταυτόχρονα, με την ίδια τροπολογία «προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης υπουργικής απόφασης για την εξειδίκευση των κριτηρίων καθορισμού της ασφαλιστικής τιμής αποζημίωσης για την εξειδίκευση των κριτηρίων καθορισμού της ασφαλιστικής τιμής αποζημίωσης ανα κατηγορία φαρμάκου, καθορίζεται η έκταση συμμετοχής του ασφαλισμένου ανα κατηγορία φαρμάκων και εξειδικεύεται ο τρόπος κάλυψης ανα κατηγορία της διαφοράς ανάμεσα στην τιμή αποζημίωσης και τη λιανική τιμή φαρμάκου»

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz