Connect with us

Επικαιρότητα

Τύρναβος: Έβαλαν φωτιά στο τσίπουρο για να διαμαρτυρηθούν οι παραγωγοί

Published

on

Τύρναβος: Έβαλαν φωτιά στο τσίπουρο για να διαμαρτυρηθούν οι παραγωγοί

Οι αγρότες έβαλαν φωτιά στο… τσίπουρο, στην Εθνική Οδό Λαρίσης – Κοζάνης (στο ύψος του Τυρνάβου), διαμαρτυρόμενοι για τη μετονομασία του προϊόντος.

Σύμφωνα με το GRTIMES, το απόγευμα, αγρότες από τον Τύρναβο και τα γύρω χωριά έκλεισαν τον δρόμο στην Εθνική Οδό Λαρίσης-Κοζάνης και έκαψαν το τσίπουρο της περιοχής, βάζοντας φωτιά σε ένα σημείο της ασφάλτου.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η μετονομασία του προϊόντος (τσίπουρο Τυρνάβου) που παράγουν οι ίδιοι στα καζάνια τους, σε απόσταγμα φρούτων, ονομάζοντάς το «παραδοσιακό απόσταγμα διημέρου».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου είπε στο GRTimes.gr πως η «ονομασία του τσίπουρου και της τσικουδιάς είναι το παν για την περιοχή και με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «καίγεται» η αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής, παραδίδοντας το τσίπουρο στις μεγάλες ποτοβιομηχανίες.

Οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Λαρίσης – Κοζάνης (ύψος του Τυρνάβου) λίγο μετά τις 17:00 μ.μ., στήνοντας μπλόκο στο δρόμο, όπως γίνεται καθημερινά για μία ώρα.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 50 τρακτέρ.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz