Connect with us

Ελλάδα

Τσελέντης: Ο σεισμός στον Κορινθιακό ίσως και να μην είναι ο κύριος

Published

on

Ο Γεράσιμος Τσελέντης, Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σε συνέντευξή του, διατύπωσε την εκτίμηση ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο σεισμός των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το Γαλαξίδι, που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, να μην είναι ο κύριος σεισμός.

«Αυτό που είπα είναι ότι εύχομαι να ήταν ο κύριος σεισμός. Η δικιά μας εκτίμηση είναι ότι η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην είναι ο κύριος σεισμός. Το λέω στο πλαίσιο της όλης εκτίμησης που έχουμε κάνει εγώ, ο καθηγητής Βαρώτσος και ο κ. Χουλιάρας εδώ και δύο μήνες, ότι η περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδος είναι διεγερμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης μιλώντας στο CNN Greece και συνέχισε:

«Το είδαμε αυτό από το σεισμό της Πρεβέζης, το σεισμό της Πάτρας που έγινε εδώ και τρεις μέρες, και τον τελευταίο σεισμό που έγινε στην Ιτέα των 5,3. Δεν μας έχει συνηθίσει η περιοχή αυτή η συγκεκριμένη, που έγινε το 5,3».

Ο κ. Τσελέντης επισημαίνει ότι δεν είναι επαγγελματίας εφυσηχαστής και εφιστά την προσοχή των πολιτών για το επόμενο διάστημα, αφού, όπως λέει, δεν μπορεί να πει ότι το φαινόμενο εξελίσσεται φυσιολογικά.

«Πρέπει για αρκετές εβδομάδες ακόμα να έχουμε το νου μας στην περιοχή αυτή. Λέω μερικές εβδομάδες, γιατί εγώ δεν δέχομαι ότι θα περάσουν δυο τρεις μέρες για να καταλάβουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Εδώ και περίπου δύο μήνες είχαμε δύο καταγραφές υποσεισμικών σημάτων, ένα στην Πάτρα και ένα στον Πύργο. Αντίστοιχα είχαμε τέτοια σήματα και το 2006 και τότε είχαμε μεγάλους σεισμούς στη Δυτική Ελλάδα».

«Επομένως στα πλαίσια αυτά λέω στον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί τα στοιχειώδη γνωστά μέτρα. Τα σπίτια μας σήμερα δεν πέφτουν. Η αντισεισμικότητα είναι πάρα πολύ καλή. Απλώς να κοιτάξουμε λίγο το εσωτερικό των σπιτιών μας, να κατεβάσουμε ορισμένα αντικείμενα πιο χαμηλά. Και στους δήμους βέβαια λέω να κάνουν ένα προληπτικό έλεγχο σε αυτά τα σχολεία για τα οποία έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να φωνάζω», κατέληξε ο κ. Τσελέντης.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz