Connect with us

Ελλάδα

Τρομερή ανακάλυψη: Εφαρμογή που εντοπίζει την κατάθλιψη σε παιδιά!

Published

on

Ο αλγόριθμος που εντοπίζει τα συμπτώματα κατάθλιψης σε παιδιά από την ομιλία. Θα κυκλοφορήσει ακόμα και σαν εφαρμογή.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να βρίσκει τα συμπτώματα κατάθλιψης και της αγχώδους διαταραχής σε νεαρά άτομα που δεν μπορούν εκφράσουν το πώς νιώθουν. Οι ειδικοί υπολογίζουν πως ένα στα πέντε παιδιά, πάσχουν από κάποια «εσωτερική διαταραχή» και πολλά από αυτά δεν γνωρίζουν τα συμπτώματα και ούτε μιλούν για αυτό.

Η Ellen McGinnis, ψυχίατρος θεωρεί πως ο αλγόριθμος που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα μπορεί να εντοπίσει αν το παιδί πάσχει –κυρίως- από κατάθλιψη ή από αγχώδης διαταραχή, από την ομιλία του. Σκοπός των ερευνητών, είναι τα παιδιά να διαγνωστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν από τις «εσωτερικές διαταραχές» στην μετέπειτα ζωή τους, αφού αυτό οδηγεί το μεγαλύτερο μέρους τους, σε σκέψεις αυτοκτονίας.

1557239172 Artificial Intelligence getty

Στην πρώτη του πειραματική λειτουργεία, ο αλγόριθμος μπόρεσε και ανέλυσε μέσα σε δευτερόλεπτα και με 80% επιτυχία ποια παιδιά πάσχουν από κατάθλιψη. Όπως είπε η Ellen McGinnis, αυτός ο αλγόριθμος που εξετάζει την ομιλία, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κυκλοφορήσει και ως εφαρμογή. Η τεχνολογία δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο και αυτό είναι μια τρανή απόδειξη.

Πηγή: ratpack.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz