Connect with us

Ελλάδα

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις για τον σαΐτοπόλεμο – «Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας»

Published

on

Ένα έθιμο που προσελκύει τουρίστες το Πάσχα… Ένας θάνατος από ατύχημα… Μία κοινωνία διχασμένη… Να συνεχιστεί, ή όχι το επικίνδυνο, όπως αποδεικνύεται, έθιμο; Ο θάνατος του Κώστα Θεοδωρακάκη, την Κυριακή, το βράδυ, έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Καλαμάτας και όχι μόνο. Ο άτυχος δημοσιογράφος δέχθηκε σαΐτες στο σώμα και στο κεφάλι, όταν ένας από τους συμμετέχοντες στο καλαματιανό έθιμο, έχασε τον έλεγχο, με συνέπεια να πυροδοτηθούν όσες σαΐτες είχε μέσα στο σάκο του. Η αστυνομία προχώρησε ήδη σε επτά συλλήψεις. όμως το ζητούμενο δεν είναι η τιμωρία, αλλά η εύρεση μίας λύσης. Πώς μπορεί να διατηρηθεί το έθιμο, δίχως να κινδυνεύει ο κόσμος; Με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Μέτρα ασφαλείας, τα οποία, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στην Καλαμάτα, δεν είχαν ληφθεί στην προκειμένη περίπτωση, όπως δεν έχουν ληφθεί ποτέ στο παρελθόν, ή τουλάχιστον, δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα που θα διασφάλιζαν επαρκώς την ασφάλεια του κόσμου.

«Αυτό το δολοφονικό έθιμο πρέπει να καταργηθεί», δήλωσε ο Μάκης Βασιλάτος, φίλος και συνεργάτης του άτυχου εικονολήπτη. Όπως καταγγέλλει ο Μάκης Βασιλάτος, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο τραγικό γεγονός του θανάσιμου τραυματισμού του φίλου και συνεργάτη του από σαΐτα, «δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, δεν υπέρηχε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε γιατρός».

Μη μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσει το χαμό του φίλου του λέει «να βλέπεις το συνεργάτη σου να πέφτει νεκρός είναι πολύ δύσκολο»

Ο Μάκης Βασιλάτος, περιέγραψε ότι «τρεις σαΐτες έφυγαν. Η μία έφυγε στον ουρανό, η άλλη προς νότο και η άλλη προς Βορά». 

Από τη μία σαΐτα, όπως είπε στον «Θέμα 104,6», χτύπησε και ένα κοριτσάκι στην πλάτη και το έριξε κάτω, τραυματίζοντάς το ωστόσο ελαφρά. 

«Τα άτομα που φταίνε θα βρεθούν, έχουν όλα καταγραφεί και με drones», εκτίμησε και τόνισε για ακόμη μια φορά ότι «πρέπει να καταργηθεί το έθιμο, δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Δεν υπήρχε ούτε καν ασθενοφόρο. Ούτε και πέρσι υπήρχε. Για εμένα πρέπει να απαγορευτεί αυτό το έθιμο».

Την ίδια ώρα σε επτά συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ στην Καλαμάτα μετά τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος ενώ και οι 7 θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαίτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από το νόμο είναι παράνομη η κατασκευή και χρήση των σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων. Υπεύθυνοι λοιπόν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας είναι η διοργανώτρια αρχή. Κατέγραψε σε live τον θάνατό του

Κατέγραψε σε live τον θάνατό του

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης κατέγραφε σε βίντεο το σαΐτοπόλεμο όταν μια σαΐτα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του.

Τραγική ειρωνία είναι ότι την ώρα που βιντεοσκοπούσε την αναβίωση του εθίμου κατέγραψε με την κάμερά του τη σαΐτα που τον σκότωσε.

Η σαΐτα χτυπά τον Κώστα Θεοδωρακάκη και σωριάζεται στο έδαφος. Τότε όλοι παγώνουν ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή εκείνου που καλούσε ασθενοφόρο. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ο  εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν από τους πλέον αγαπητούς εικονολήπτες που είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Δούλευε στην εταιρεία messinianews.gr και διαχειριζόταν τη δική του σελίδα στο ίντερνετ Palmos Messinia.

Η αστυνομία εξετάζει τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπίσει άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό. Μεταξύ του υλικού που εξετάζεται είναι και το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που έκανε ο άτυχος 53χρονος για το site που εργαζόταν.

Πηγή – Πρώτο Θέμα




Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz