Connect with us

Επικαιρότητα

Τραγωδία δίχως τέλος στη Μαλαισίνα: Στους 14 οι θάνατοι από κορονοϊό, 12 σε ΜΕΘ

Published

on

Τελειωμό δεν έχει το δράμα στη Μαλεσίνα. Πέθαναν από κορονοϊό δύο γυναίκες, 66 και 65 ετών.

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς από COVID-19 στη Μαλεσίνα. Ακόμη δύο κάτοικοι του χωριού έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων εξαιτίας του SARS-CoV-2 να ανέρχονται πλέον σε 14.

Πρόκειται για δύο γυναίκες 66 και 65 ετών, ενώ την ίδια ώρα 12 άνθρωποι από τη Μαλεσίνα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο. Η Μαλεσίνα τέθηκε σε συναγερμό κατά τα τέλη του μηνός Φεβρουαρίου, οπότε και ανέκυψε υψηλός αριθμός κρουσμάτων COVID-19. Στις 3 Μαρτίου απεβίωσε ο πρώτος κάτοικος της περιοχής.

«Από γάμο άρχισε η έκρηξη κρουσμάτων»
Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Λαμίας, Συμεών, αλλά και δηλώσεις κατοίκων, αίτια του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποτέλεσε η τελετή ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας, καθώς και άλλων 200 έξω από αυτήν.

Στην περιοχή υπήρχε μια χαλάρωση των μέτρων και μάλιστα κάτοικοι συνωστίζονταν στα καφενεία, προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνες ποδοσφαίρου, αναφέρουν. Ύστερα από τον πρώτο θάνατο στη Μαλεσίνα, η κατάσταση έγινε δραματική.

Τέσσερις κάτοικοι του χωριού πέθαναν τις τελευταίες τρεις ημέρες: μία 69χρονη και ένας 38χρονος, τα ξημερώματα της Κυριακής ακολούθησε ο θάνατος ενός 44χρονου πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος μάλιστα δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ χθες έφυγε από τη ζωή μία γυναίκα 66 ετών.

Η 66χρονη είχε διακομισθεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτήν την ώρα, περισσότεροι από 50 άνθρωποι από την περιοχή νοσηλεύονται με COVID-19.

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε κι άλλες απώλειες»
«Πάνω από 50 νοσηλεύονται, περίπου 12 σε ΜΕΘ. Φοβάμαι ότι θα έχουμε κι άλλες απώλειες. Υπάρχει αριθμός ανθρώπων που είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Έχουμε άνθρωπο 26 ετών σε σοβαρή κατάσταση, σε ΜΕΘ», δήλωσε ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζακεντές.

Το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ βαρύ, με τον κ. Ζακεντέ να δηλώνει πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας, με τον κόσμο να νοσεί και τους πολίτες να τελούν υπό καθεστώς φόβου, θλίψης και πανικού, ειδικά από την στιγμή που ανάμεσα στα θύματα είναι και νέοι άνθρωποι.

Πηγή:madata.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz