Την Κυριακή 29 Μαΐου στις εννιά το πρωί, όλοι οι δρόμοι για όσους αγαπούν τον αθλητισμό και το τρέξιμο οδηγούν στη Λίμνη Στυμφαλία. Οι εγγραφές για το Stymphalia Lake Run 2022 ξεκίνησαν.Η πέμπτη διοργάνωση του Stymphalia Lake Run περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5,10 χλμ και Ημιμαραθώνιο) που θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της Λίμνης Στυμφαλίας με αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος πρέπει να εγγραφούν στην ιστοσελίδα του του αγώνα www.stymphalialakerun.gr. Ως ελάχιστο κόστος εγγραφής ορίζεται το ποσό των € 5. Χρήματα που θα πάνε σε καλό σκοπό: σε έναν από τους φορείς αρωγής παιδιών που προτείνονται στη φόρμα εγγραφής, ή σε φορέα της επιλογής τους. Εκτός από το αγωνιστικό, υπάρχει και το καθαρά fun αθλητικό κομμάτι. Παιδιά 5 έως 12 ετών μπορούν να τρέξουν στη μη αγωνιστική διαδρομή «ΙΟΛΑΟΣ», η οποία έχει μήκος 1 χιλιόμετρο. Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η έγγραφη συγκατάθεση των γονιών τους. Το έντυπο θα είναι διαθέσιμο στην Γραμματεία του αγώνα, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και ηλεκτρονικά στο www.stymphalialakerun.gr).

Το Μουσείο

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην πλαγιά ενός κατάφυτου λόφου κοντά στη μυθική λίμνη που συνδέεται με έναν από τους 12 άθλους του Ηρακλή.

Στην πρώτη ενότητα του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, θα βρείτε στοιχεία για το περιβάλλον της περιοχής και τη σημασία του. Η Στυμφαλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000. Η λίμνη της Στυμφαλίας και το όρος Ζήρεια έχουν μεγάλη οικολογική αξία. Επικοινωνούν με υπόγειους αλλά και ορατούς δρόμους νερού, ορίζοντας την υδατική λεκάνη της Στυμφαλίας, τη μεγαλύτερη ορεινή υδατική λεκάνη της Πελοποννήσου. Αυτή αποτελεί και τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Στη δεύτερη ενότητα του μουσείου, θα δείτε πώς το περιβάλλον της περιοχής επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Για να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία, τη λαογραφία, το περιβάλλον και τη ζωή στη Στυμφαλία ανά τους αιώνες, το Μουσείο Περιβάλλοντος διαθέτει:

  • Εικαστικά σύνολα για τη χρήση των αντικειμένων
  • Πλούσιο εποπτικό υλικό εκπαιδευτικού χαρακτήρα
  • Μακέτες
  • Πρωτότυπες ψηφιακές αναπαραστάσεις
  • Ταινίες τεκμηρίωσης

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στην ιστοσελίδα www.stymphalialakerun.gr, ή μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296, και με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», στο τηλέφωνο 27420 22573 (εσωτ.3) και μέσω e-mail, mikoni.ds@gmail.com.