Connect with us

Επικαιρότητα

Το Σάββατο η πρώτη χιονοκακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα, με το όνομα CARMEL

Published

on

 

Το Σάββατο αναμένεται η πρώτη χιονοκακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα, με το όνομα CARMEL.
Στα βορειοδυτικά ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με αρκετό ήλιο και αρκετό κρύο. Παρόλα αυτά και στη δυτική Μακεδονία θα χιονίσει και στα ορεινά γενικά της βόρειας Ελλάδας, αλλά πιο ήπια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια, καταιγίδες στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις. Χιόνια σε όλη την ορεινή χώρα, με πιο πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια.

Συγκεκριμένα στα ανατολικά και νότια της Θεσσαλίας, στην κεντρική και ανατολική Στερεά , την Εύβοια, στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και στην Κρήτη. Στο ηπειρωτικό κομμάτι , από τη Θεσσαλία, μέχρι την Πελοπόννησο, θα χιονίζει σε χαμηλότερα υψόμετρα, από τα 400-500μ και πάνω.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Θα πλησιάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 8 βαθμούς, 11 στα δυτικά και μέχρι 13 στο νότιο Αιγαίο. Με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι βόρειοι, στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ, στο Αιγαίο σε θυελλώδεις εντάσεις θα φτάσουν τα 7-9 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές, με χιόνια στα γύρω ορεινά από τα 400-500μ και πάνω, και βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-8 βαθμούς, με βορειοανατολικό άνεμο 5-6, το απόγευμα 7-9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από 1-7 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Θερμαϊκό 5-6, στα ανοιχτά και 7 μποφόρ.

Η Κυριακή θα ξημερώσει με έντονο ψύχος, και παγετό. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές ο παγετός θα είναι ισχυρός με θερμοκρασίες το ξημέρωμα ακόμα και στους -10 και -12 σε ορεινές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα. Θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια, με χιόνια στα ημιορεινά και βροχές ή και χιονόνερο στα πεδινά. Αλλά θα μπούμε γρήγορα σε τροχιά βελτίωσης. Καθώς οι βροχές σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν και θα περιοριστούν στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Κρήτη, με τον ήλιο να κυριαρχεί όμως στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι βοριάδες θα πνέουν μέχρι 8 τοπικά και 9 μποφόρ στο Αιγαίο, βαθμιαία θα υποχωρήσουν από βορρά προς νότο και η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει τους 7-10 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 13 στο νότιο Αιγαίο.

Τέλος τη Δευτέρα, οι βροχές στα νότια πολύ γρήγορα το πρωί θα σταματήσουν. Γενικά θα απολαύσουμε τον ήλιο. Μόνο στη δυτική Ελλάδα και στα βορειοανατολικά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 4-6 , στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 11-14 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο το κρύο θα είναι έντονο τις πρώτες πρωινές ώρες και θα δημιουργηθεί ισχυρός παγετός.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz