Connect with us

Επικαιρότητα

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης»

Published

on

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» εξακολουθεί να δείχνει 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσαν τα μέλη του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του περιοδικού Bulletin of the Atomic Scientists, στην ετήσια έκθεσή τους. Ανακοίνωσαν για το πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος στην απόλυτη καταστροφή.

Όπως επισήμαναν, οι δείκτες του ρολογιού έχουν βρεθεί τόσο κοντά στα μεσάνυχτα μόνο μία φορά στο παρελθόν: το 1953, όταν οι ΗΠΑ και η πρώην Σοβιετική Ένωση πραγματοποιούσαν δοκιμές βόμβας υδρογόνου.

Σύμφωνα με την Ένωση ατομικών επιστημόνων των ΗΠΑ, η ανθρωπότητα έχει μπει σε μία νέα περίοδο ανωμαλίας. Η Rachel Bronson, πρόεδρος της Ένωσης, υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι η ρητορική ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα έχει σε ένα βαθμό εξομαλυνθεί, εν τούτοις αυξήθηκαν οι παγκόσμιοι κίνδυνοι, καθώς επίσης και η ένταση ανάμεσα στη σχέση Αμερικής και Ρωσίας.

«Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε φυσιολογικούς τους κινδύνους από μία πυρηνική καταστροφή, αλλά και από την κλιματική αλλαγή και αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Το 2019 δε μπορεί να θεωρηθεί μία χρονιά ομαλότητας αλλά ένα έτος προειδοποιήσεων για τους επερχόμενους κινδύνους».

Η αντίστροφη μέτρηση πριν το τέλος του κόσμου έχει συμβολικό χαρακτήρα και ξεκίνησε το 1947 από μέλη των ατομικών επιστημόνων των ΗΠΑ που εργάστηκαν στο «Manhattan Project» και οι οποίοι έφτιαξαν την πρώτη ατομική βόμβα.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz