Connect with us

Uncategorized

Το πολιτικό «παιχνίδι» Νίκα, η υποψηφιότητα, η ευρύτερη κομματική στήριξη και…το apre vous!

Published

on

Τις τελευταίες ημέρες η είδηση της μη υποψηφιότητας Νίκα στις επερχόμενες εκλογές «έπαιξε» παντού! Οι δηλώσεις του ίδιου του Περιφερειάρχη οδήγησαν σε σειρά δημοσιευμάτων, για την δική του απόφαση η οποία ουσιαστικά να εκπορευόταν από την βούληση του κόμματος να κατεβάσει άλλον υποψήφιο το 2023 αλλά και για το όνομα που η ΝΔ έχει ήδη επιλέξει στο πρόσωπο του σημερινού υπουργού Νίκου Ταγαρά.

Και ενώ ο Παναγιώτης Νίκας τόσο από το βήμα του Περιφερειακού συμβουλίου όσο και μέσα από τηλεοπτικές του συνεντεύξεις δήλωσε πως δεν θέλει και πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι ξανά υποψήφιος, έρχεται μια νέα αναφορά – δήλωση του, αυτήν την φορά από την Αργολίδα όπου βρέθηκε χθες.

Ερωτηθείς ο κ.Νίκας λοιπόν για την υποψηφιότητα του είπε πως ο ίδιος δεν είναι ούτε αρχομανής, ούτε αλαζόνας και πω ς «τα αξιώματα είναι εδώ, όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει και να τα διεκδικήσει».

Δήλωση που δηλώνει δυσαρέσκεια για την έτερη επιλογή της ΝΔ εάν ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος ; ίσως!

Δήλωση «πίεσης» προς τη ΝΔ ώστε να ζητήσει εντονότερα την υποψηφιότητα του και να πιέσει γι αυτήν όπως έγινε το 2019; Ενδεχομένως!

Ο Περιφερειάρχης είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός και έξυπνος! Χειρίζεται το λόγο με μαεστρία λέγοντας πολλά και…τίποτα!

Χθες λοιπόν απαντώντας στην δημοσιογράφο Σωτηρία Παπαδοπούλου δεν είπε «ναι θα είμαι υποψήφιος», δεν είπε «όχι δεν θα είμαι», και η αλήθεια είναι πως δημιούργησε περισσότερα ερωτηματικά απ όσα απάντησε.

Διότι, αν δεν είναι μέγα ερωτηματικό η αναφορά «η κομματική στήριξη πρέπει να είναι ευρύτερη και όχι από ένα κόμμα» τότε ποιο είναι;

Ο Παναγιώτης Νίκας ξεκάθαρα δήλωσε πως η εκλογή το 2019 στηρίχθηκε σε ευρύτερη κομματική στήριξη και εδώ πολλοί θα θυμηθούν τα όσα λέχθηκαν τότε για την στήριξη του συνδυασμού Δέδε στο πρόσωπο του, στήριξη που του έδωσε ουσιαστικά και τη νίκη. Βέβαια όλοι θυμούνται τις αλλεπάλληλες επισκέψεις Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκα και να συσπειρώσει τον κομματικό μηχανισμό ωστόσο ο Περιφερειάρχης ευθαρσώς δηλώνει πως «δεν μπορώ να ξεχάσω πως με στήριξαν άνθρωποι και άλλων πολιτικών χώρων, πως αυτούς θα τους προσπεράσω και δεν θα τους υπολογίσω;»

Η επισήμανση επιπλέον πως «όποιος θεωρεί πως θα εκλεγεί με κομματική στήριξη ενός πλανάται» ενισχύει τα σενάρια που αναπτύσσονται και θέλουν τον εν ενεργεία Περιφερειάρχη να κατέρχεται, ναι μεν με την βοήθεια, στήριξη, χρίσμα της ΝΔ αλλά με την φιλοσοφία της συνένωσης ευρύτερων δυνάμεων. Μην ξεχνάμε εδώ πως αναλόγως κινήθηκε στο παρελθόν ο Πέτρος Τατούλης και χαμένος δεν βγήκε.

Όλα τα παραπάνω όμως μπορεί απλά να είναι και ένα ηχηρό μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίον ο Παναγιώτης Νίκας δηλώνει φίλος αλλά «αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνω κριτική και δεν θα έχω άποψη».

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz