Connect with us

Κόσμος

Το κόμπλεξ του Πούτιν: Εβαλε παπούτσια με… τακούνι για να μην φαίνεται κοντός σε συνάντηση με φοιτητές [εικόνες]

Published

on

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε με φοιτητές σε πανεπιστήμιο της Μόσχας, την Τετάρτη, στα πλαίσια της ημέρας η οποία ήταν αφιερωμένη στους Ρώσους φοιτητές.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Reuters, ο Πούτιν, ο οποίος έχει ύψος 1,70, φόρεσε παπούτσια με πιο ψηλό τακούνι, προκειμένου να μην φαίνεται η διαφορά στο ύψος με τους νέους, που φωτογραφήθηκε δίπλα τους.

Το κόμπλεξ του Πούτιν: Εβαλε παπούτσια με... τακούνι για να μην φαίνεται κοντός σε συνάντηση με φοιτητές [εικόνες]
πουτιν

Όπως γράφει η Daily Mail, ο Ρώσος πρόεδρος είναι πάρα πολύ προσεκτικός με τη δημόσια εικόνα του, από όταν ανέλαβε την εξουσία, το 1999. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ιστορικό Τίμοθι Σνάιντερ ο Πούτιν είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει στον φανταστικό χαρακτήρα του Σοβιετικού ήρωα Στίρλιτς, το ρωσικό “ισοδύναμο” του Τζέιμς Μποντ.

Ο Πούτιν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φρόντιζε πάντα την “αντρική” εικόνα του, καθώς φωτογραφιζόταν είτε να ιππεύει άλογα, είτε να κουβαλά όπλα, χωρίς να φορά μπλούζα.

πουτιν αλογο

Το 2015 μάλιστα, η Express ανέφερε σε δημοσίευμα, ότι πηγή μέσα από το Κρεμλίνο είπε πως κανείς δεν μπορεί να είναι… ψηλότερος από τον πρόεδρο στις επίσημες φωτογραφίες.

“Γι’ αυτό οι σωματοφύλακές του είναι πάντα πιο κοντοί, για να δίνουν την εντύπωση ότι ο Πούτιν είναι ψηλός”, ανέφερε η ίδια πηγή.

πουτιν

Μετά από μερικά χρόνια, δημοσίευμα του Economist με τίτλο “Στην πολιτική το ύψος μετράει” έδινε μια εξήγηση στην “εμμονή” του Πούτιν με το ύψος του, καθώς σε έρευνα που παρουσίαζε αναφερόταν ότι στις περισσότερες δημοσκοπήσεις οι ψηλότεροι πολιτικοί ξεπερνούσαν τους αντιπάλους τους, καθώς είχαν μεγαλύτερη αποδοχή.

Αυτό αποδόθηκε στο ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν και υψηλότερη αυτοεκτίμηση κατά μέσο όρο και θεωρούνται μάλιστα πιο υγιείς και πιο έξυπνοι.

πουτιν

thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz