Connect with us

Επικαιρότητα

Το ιππικό κατεβαίνει στο Σύνταγμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Τι ξέρουμε για το κόστος επανασύστασης

Published

on

Με ένα απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι όσοι πέρασαν από το κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης (16/3), όταν συνάντησαν το Ιππικό του στρατού να κάνει πρόβα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν με φορτηγά από το στρατόπεδο της Αυλώνας για να κάνουν πρόβα στο Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στη βάση τους.

Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που θα λάβει μέρος στην παρέλαση η νέα ίλη ιππικού του ΓΕΕΘΑ, επικεφαλής της οποίας είναι ο 76χρονος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, απόστρατος που επανέφερε το ΓΕΕΘΑ στην ενέργεια και πρώην δήμαρχος Πεντέλης.

Ο 76χρονος παραιτήθηκε όντας αντισυνταγματάρχης το 1996 και επανέρχεται σήμερα με τον βαθμό του Ταξιάρχου για να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό.

Τι γνωρίζουμε για το κόστος της επανασύστασης της ίλης ιππικού

Σύμφωνα με το armyvoice.gr που επικαλείται τα εν λόγω έγγραφα, έχει εγκριθεί κονδύλι σχεδόν 35.000 ευρώ άμεσα, με κατεπείγουσες διαδικασίες και χρέωση στον προϋπολογισμό του 2022, για την τροφή των αλόγων και την προμήθεια απαραίτητων εξαρτημάτων για τους ιππείς και τα άλογα. Στο ίδιο δημοσίευμα, ο μισθός του Ταξίαρχου αναφέρεται πως ξεπερνά τα 2.500 ευρώ, περισσότερα από εν ενεργεία Ταξίαρχο.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz