Connect with us

Κόσμος

Το Διαδίκτυο ειρωνεύτηκε τον Πούτιν για το μπουφάν των 13,5 χιλιάδων δολαρίων

Published

on

Τα πλήθη φώναζαν «Ρωσία, Ρωσία» καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν στεκόταν στη μέση του σταδίου Λουζνίκι και ορκίστηκε να «εκπληρώσει όλα τα σχέδιά μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος στη συναυλία-συγκέντρωση «Crimean Spring» στο στάδιο Luzhniki, που σχεδιάστηκε για να δικαιολογήσει και να εξυψώσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, εμφανίστηκε με ένα μπουφάν από τη νέα συλλογή της ιταλικής μάρκας Loro Piana.

Το κόστος ενός τέτοιου πουπουλένιου μπουφάν είναι 1,445 εκατομμύρια ρούβλια (13,5 χιλιάδες δολάρια). Και αυτό την ώρα που οι Ρώσοι έρχονται σε αντιπαλότητα για είδη πρώτης ανάγκης.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειρωνεύονται τον Ρώσο πρόεδρο, καθώς οι δυτικές μάρκες αποσύρονται ενεργά από τη ρωσική αγορά.

Όπως είναι γνωστό, ο όμιλος Kering, ο οποίος περιλαμβάνει το εμπορικό σήμα Loro Piana και μάρκες πολυτελείας όπως οι Gucci, Balenciaga και Yves Saint Laurent, ανακοίνωσε το κλείσιμο των μπουτίκ στη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου.

«Αν ο Πούτιν βγει το επόμενο έτος με ένα σακάκι για 1,5 εκατομμύρια ρούβλια, θα είναι ένα παλτό από Syktyvkar-textile, το οποίο κοστίζει το ίδιο ποσό λόγω του τρελού πληθωρισμού», γράφει η UP .

Αυτή ήταν μια σπάνια εμφάνιση για τον 69χρονο Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος εξακολουθεί να περνά τον περισσότερο χρόνο του σε απομόνωση υπό τον φόβο για την Covid και έχει κάνει ελάχιστες εμφανίσεις στο κοινό τους τελευταίους μήνες. Αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους υποστηρικτές του μετά το ξέσπασμα του πολέμου πριν από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Η ξαφνική διακοπή της live μετάδοσης του Πούτιν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που πιέστηκαν να πάνε

Το στάδιο Λουζνίκι φαινόταν κατάμεστο με Ρώσους να κυματίζουν σημαίες της χώρας και να γιορτάζουν την επέτειο της προσάρτησης. Η αστυνομία της Μόσχας ανέφερε ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι βρίσκονται μέσα και γύρω από το στάδιο, αριθμό που δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το BBC.

Tο βρετανικό Μέσο, από την πλευρά του, μετέδωσε ότι πολλοί από τους παριστάμενους είπαν ότι εργάζονται στον δημόσιο τομέα και πως πιέστηκαν από τους εργοδότες τους προκειμένου να πάνε στη συγκέντρωση. Ένας άνδρας που δουλεύει στο μετρό της Μόσχας δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι ο ίδιος και άλλοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πάνε στη συγκέντρωση. «Θα μείνω εδώ για λίγο και μετά θα φύγω… Πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο. Εγώ δεν τον υποστηρίζω», δήλωσε.

Αυτό, πάντως, που προκάλεσε ερωτηματικά, κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης, ήταν η ξαφνική διακοπή της ομιλίας του Πούτιν. Καθώς ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόταν στο κοινό, η κρατική τηλεόραση διέκοψε και άρχισε να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν ακουστεί νωρίτερα στην εκδήλωση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ έσπευσε να απαντήσει σχετικά με την διακοπή, υποστηρίζοντας ότι προέκυψε σφάλμα στον σέρβερ.

Στην εκδήλωση προπαγάνδας μίλησαν επίσης οι Polina Gagarina, Timati, Nikolai Baskov, Oleg Gazmanov και άλλοι που υποστήριζαν εδώ και καιρό τον Βλαντίριμ Πούτιν. Ο σκηνοθέτης Alan Badoev σημείωσε ότι η Gagarina, με την οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν, “χρησιμοποίησε το ταλέντο της αμελητέα”.

Πηγή: Telegraph, BBC & life

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz