Connect with us

Επικαιρότητα

Το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα περιμένουμε την πρώτη κακοκαιρία του νέου έτους

Published

on

Μετά το ανοιξιάτικο ποδαρικό της νέας χρονιάς, έρχονται λίγες βροχές. Το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα περιμένουμε την πρώτη κακοκαιρία του νέου έτους.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές. Γρήγορα από νωρίς το πρωί και από τα δυτικά νοτιοδυτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα ξεκινήσουν βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και στα δυτικά.

Μάλιστα από το απόγευμα στο Ιόνιο, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ χιόνια προβλέπονται στα βορειοδυτικά ορεινά στα 1400μ υψόμετρο. Τοπικές βροχές περιμένουμε και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει τους 8 με 12 βαθμούς σε δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, 14-15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 17-19 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο, ανατολικοί νοτιοανατολικοί σε ήπιες γενικά εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και πιθανόν να δώσουν ένα ψιλόβροχο κατά τη διάρκεια της ημέρας και λίγο πιο έντονες βροχοπτώσεις το βράδυ. Η θερμοκρασία από 8-15 και οι άνεμοι θα πνέουν σε ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει στα πιο δυτικά του νομού. Αργά το βράδυ όμως προς το ξημέρωμα τις επόμενης μέρας θα ξεκινήσουν βροχές. Η θερμοκρασία από 5-12 με ανατολικό άνεμο 3-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως στα δυτικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες και ε και χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο  15-17 βαθμούς στα ηπειρωτικά και μέχρι 20 τοπικά στην Κρήτη και νοτιάδες 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο και 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο.

Κλείνοντας, τη Δευτέρα θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα γενικευτούν. Χιόνια αναμένονται στα δυτικά και βόρεια ορεινά, ωστόσο ο καιρός μέχρι το βράδυ θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, με δυνατούς νοτιάδες 5-7 και τοπικά  στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Πηγή:madata.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz