Connect with us

Επικαιρότητα

Το Δημαρχείο της Σπάρτης, φοράει τα μπλε του, απόψε!

Published

on

Συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου της Σπάρτης με αφορμή τη σημερινή (2/4) Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Σε συμβολική φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου του Δημαρχείου με χρώμα μπλε θα προχωρήσει, απόψε 2/4, ο Δήμος τής Σπάρτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό και με σκοπό ακριβώς «…την ευαισθητοποίηση και την καλύτερη πληροφόρηση της κοινωνίας για τις ανάγκες αυτών των ξεχωριστών ατόμων».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό καθιερώθηκε το 2007 με απόφαση του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, άτομα διαφορετικά και συνάμα ξεχωριστά.

Όπως είναι γνωστό, τα παιδιά που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα αντιμετωπίζουν δυσκολίες επικοινωνίας με τον κοινωνικό τους περίγυρο. Σήμερα, 1 στα 50 άτομα διαγιγνώσκονται με αυτισμό, καθιστώντας τη συγκεκριμένη διαταραχή πιο κοινή από το συνολικό ποσοστό περιστατικών παιδικού καρκίνου ή διαβήτη.

Μάλιστα, ο αυτισμός εμφανίζεται σε όλες τις φυλετικές, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ενώ είναι 4 φορές πιο πιθανό να εμφανιστεί σε αγόρια απ’ ό,τι κορίτσια.

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Τουρισμού &Κοινωνικής ΠολιτικήςΓεωργία Ζαχαράκη, επισημαίνει πως, «…θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση ένταξης και ενσωμάτωσης στην κοινωνία των ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Οφείλουμε να γίνουμε πιο φιλικοί απέναντι στην διαφορετικότητα και βοηθήσουμε πιο ουσιαστικά αυτούς τους χαρισματικούς ανθρώπους.»

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz