Connect with us

EDITOR

«Το γκαζάκι ήταν έξω από το γραφείο της Μαριλένας»

Published

on

Η αήθης επίθεση, η «συγκυρία» της Τετάρτης και η απόλυτη καταδίκη

Σοκάρουν οι πληροφορίες για τα όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα στην οδό Κύπρου, στον αριθμό 59 στην Κόρινθο. Η έκρηξη από δυο γκαζάκια που είχαν τοποθετηθεί στο τριώροφο κτίσμα που κυρίως στεγάζει επαγγελματικές δραστηριότητες «έσπασε» την ησυχία της Τετάρτης και του lock down και κινητοποίησε τις αρχές. Η διαπίστωση πως τα γκαζάκια είχαν στόχο το πολιτικό γραφείο της Μαριλένας Σούκουλη ανοίγει έναν μεγάλο κύκλο ανησυχίας για περιστατικά που όχι μόνο βάλλουν την Δημοκρατία μας αλλά στοχεύουν ακόμα και στην προσβολή της σωματικής ακεραιότητας.

Οι υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου όπου είχε τοποθετηθεί το ένα γκαζάκι και στην είσοδο του γραφείου της Βουλευτού όπου είχε τοποθετηθεί το δεύτερο,  είναι πολύ μεγάλες είναι όμως το λιγότερο σε αυτήν την περίπτωση.

Οι δράστες θέλησαν προφανώς να περάσουν – κατά τους ίδιους- ένα πολιτικό μήνυμα αντίστασης, ένστασης, διαφοροποίησης. Με μέσο την τρομοκρατία και χωρίς να γνωρίζουν προφανώς όλα τα δεδομένα του κτιρίου προχώρησαν σε πράξεις που κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί πως δεν θα είχαν θύματα.

Το γραφείο της Βουλευτού βρίσκεται στον πρώτο όροφο μαζί με ένα δικηγορικό γραφείο. Στον δεύτερο όροφο στεγάζονται σύλλογοι τέχνης και εκπαίδευσης ενώ στον τρίτο βρίσκεται ιατρείο γνωστού παθολόγου ο οποίος καθημερινά δέχεται μεγάλο όγκο ασθενών.

Προφανώς και γνώριζαν οι δράστες πως ο συγκεκριμένος γιατρός τις Τετάρτες πραγματοποιεί κατ οίκον επισκέψεις, προς τούτο και η επιλογή της ημέρας. Καμία τέτοια σιγουριά δεν μπορούσε να υπάρχει όμως ούτε για το γραφείο της Βουλευτού, μπορεί κάποιος συνεργάτης να εργαζόταν έως αργά, ούτε για το δικηγορικό γραφείο, μια εκ των δικηγόρων εργαζόταν έως τις 5 το απόγευμα στο χώρο, ούτε για τους συλλόγους του 2ου ορόφου.

Η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που βρίσκονταν στην εργασία τους μπήκε στην «ρουλέτα». Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός επειδή κανείς από τύχη και συγκυρίες δεν βρισκόταν στο χώρο.

Η αξία του γεγονότος όμως παραμένει. Η αξία της ενέργειας και το μήνυμα που έρχεται να εκπέμψει. Γι αυτό και σύσσωμη είναι η καταδίκη του απ όλες τις πλευρές.

Η ίδια η Βουλευτής λίγη ώρα μετά την επίθεση με μια φωτογραφία που έδειχνε τις ζημιές έστειλε μήνυμα κατά της τρομοκρατίας. «Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινο τραύμα. Ο κόσμος  απ όλα τα γραφεία είχε φύγει λίγη ώρα νωρίτερα. Η  πόρτα εισόδου είναι ανοιχτή γιατί υπάρχει ιατρείο στην πολυκατοικία. Μπήκαν άνανδροι να ρίξουν γκαζάκια στη μοναδική γυναίκα Βουλευτή της Πελοποννήσου! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, έχουν αναλάβει οι αρχές και η Δικαιοσύνη . Δεν θα μας εκφοβίσει καμία τέτοια ενέργεια»

Ο έτερος Βουλευτής του νομού Χρίστος Δήμας ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησε με την κ.Σούκουλη. Το μήνυμα του είναι επίσης σαφές: «Όποιοι θρασύδειλοι το έκαναν πρέπει να γνωρίζουν πως η Δημοκρατία δεν απειλείται.»

Η δικηγόρος Έρρικα Καραμαλίκη έφτασε στο χώρο αφού ενημερώθηκε από συναδέλφους της για την δυνατή έκρηξη. Σπεύδοντας στο γραφείο όπου βρίσκονταν ήδη οι αρχές και έχοντας αποχωρήσει από αυτό λίγη ώρα πριν την έκρηξη δήλωσε συγκλονισμένη. «Ευτυχώς δεν ήταν κανένας μας στο γραφείο. Έχουμε θορυβηθεί πολύ. Η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή, ακούστηκε μέχρι ψηλά στην Κολιάτσου. Με ενημέρωσαν συνάδελφοι και ήρθα! Βρίσκονται οι αρχές μέσα, η αστυνομία και η σήμανση».

Η Ν.Δ με ανακοίνωση της καταδικάζει απερίφραστα τόσο την επίθεση στο γραφείο της κ.Σούκουλη όσο και στο γραφείο της κ.Γκιουλέκα στην Θεσσαλονίκη. ««Οι θρασύδειλες επιθέσεις τραμπούκων σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνεχίστηκαν σήμερα στο γραφείο του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκα με απειλητικά συνθήματα και στο γραφείο της βουλευτού Κορινθίας κ. Σούκουλη με γκαζάκια. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις συγκεκριμένες ενέργειες και αναμένουμε το ίδιο και από τα υπόλοιπα κόμματα. Η Δημοκρατία και όσοι την υπηρετούν δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται από τους εχθρούς της».»

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz