Connect with us

EDITOR

Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου “τσάκωσε” τον αστεροειδή!

Published

on

Ακόμα μια σημαντική επιτυχία για το τηλεσκόπιο #Κρυονερίου #Κορινθίας, που πέτυχε να παρατηρήσει με ακρίβεια την διέλευση αστεροειδούς, ο οποίος πέρασε σχετικά “κοντά” από τη Γη.
📍Η αποστολή της παρατήρησης οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών,Τηλεπισκόπησης – (ΙΑΑΔΕΤ), που υπάγεται στο Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών. Παρατηρητής της αποστολής ήταν ο Αστρονόμος Δρ Λιάκος.
🎥 Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρατηρήσετε τον αστεροειδή, ο οποίος φαίνεται σταθερός στο κέντρο της εικόνας, με τους αστέρες του υποβάθρου να κινούνται. Ο αστεροειδής πέρασε σχετικά “κοντά” από τη Γη, σε απόσταση 1,93 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ή αλλιώς 5,15 φορές την απόσταση Γης-Σελήνης.
Ο αστεροειδής είχε φαινόμενο μέγεθος 10.17mag, διάμετρο 1052 μέτρα, κινείται με ταχύτητα 70.415 χλμ την ώρα (19,56 km/s) και η περίοδος περιστροφής του γύρω από τον Ήλιο είναι 572 μέρες. Ανήκει στην κατηγορία των δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών λόγω των διαστάσεών του και των σχετικά κοντινών διελεύσεων από τη Γη.
✍️ Θερμά συγχαρητήρια στην επιστημονική ομάδα και σε όλους τους συντελεστές για την επιτυχία της παρατήρησης του αστεροειδούς.
✅ Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με την ακριβή στόχευση και παρατήρηση ενός αντικειμένου, που κινείται με τόσο μεγάλη ταχύτητα, πέτυχε άλλη μια σημαντική επιτυχία, που δείχνει την ικανότητα και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του και ανταποκρίνεται σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του Διαστήματος.
(Ανάρτηση του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα) 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz