Connect with us

EDITOR

Το απουσιολόγιο του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

Δουλειές φαίνεται πως είχαν 16 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Κορινθίων και ως εκ τούτου, δεν παρέστησαν στην συνεδρίαση του οργάνου. Εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από τους πολίτες με χρέος, ευθύνη και καθήκον να τους εκπροσωπούν δια της παρουσίας και του λόγου τους.

Εξαιρουμένου του γιατρού Σωτήρη Παπαδημητρίου που ήδη έχει πάρει δημοσίως θέση αναφέροντας σε βραδινό του πόστ πως είχε εφημερία 30 ωρών στο νοσοκομείο Κορίνθου, οι έτεροι 15 βρίσκονται υπόλογοι χωρίς να είναι η πρώτη φορά.

Υπάρχει κανονισμός ; Σαφώς και υπάρχει! Εφαρμόζεται; Δια παραδοχής προέδρου όχι διότι «ανθρωπίνως έχω πράξει» όπως ο ίδιος είπε χθες αν και τούτη δεν είναι μια καλή δικαιολογία Πρόεδρε. Ο κανονισμός υπάρχει για να εφαρμόζεται και ίσως εάν αυτό είχε εξ αρχής γίνει σήμερα να μην βρισκόμασταν μπροστά , όχι στην άδεια αίθουσα, αλλά στην εξαιρετική υποβάθμιση του ανώτατου υποθετικά οργάνου του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου.

Απούσα η παράταξη Σταυρέλη πιστή στην απόφαση της σε δυο συνεδριάσεις να λείπει και σε μια να παρίσταται ως «αντίδραση» στην νομοθετική ρύθμιση που κατήργησε τα προ ημερησίας διάταξης θέματα. Υπεκφυγή; Ναι θα μπορούσε να είναι η απάντηση αφού στην παράταξη της ΠΝΟΗΣ κυρίως ο επικεφαλής έθετε θέματα, ελάχιστες είναι οι τοποθετήσεις στα 3 χρόνια των άλλων συμβούλων και ενώ παραμένει το δικαίωμα του επικεφαλής να θέτει κανονικά ερωτήσεις πριν την συνεδρίαση. Συνειδητή, πολιτική απόφαση λοιπόν, δημοσίως κατατεθιμένη. Θα κριθεί από τους πολίτες για το ορθό ή το λάθος της.

Οι απόντες σύμβουλοι της ΠΝΟΗΣ ήταν: Σταυρέλης Νικόλαος ,Στριμενοπούλου Γεωργία ,Μανωλάκης Δημήτριος ,Κονδύλης Μαρίνος , Μουρούτσος Γεώργιος , Λαμπρινός Παναγιώτης, Δόντης Μιχαήλ.

Απούσα σύσσωμη και η παράταξη της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, του Πελοπίδα Καλλίρη. Η παράταξη αποτελεί επισήμως μέλος της δημοτικής ομάδας, οι επικεφαλής αμέσως μετά τις εκλογές υπέγραψαν σύμφωνο απορρόφησης με αντάλλαγμα φυσικά θέσεις και αξιώματα. Όλα τα στελέχη πλήν του Χρήστου Κορδώση που ανεξαρτητοποιήθηκε και του επικεφαλής Πελοπίδα Καλλίρη που κατέχει πολιτική θέση στην Αθήνα και δεν βρίσκει χρόνο να συνδεθεί ούτε για μια ώρα στο δημοτικό συμβούλιο έστω διαδικτυακά παράλληλα όμως δεν παραιτείται κιόλας ώστε να αναλάβει καθήκοντα ο Βασίλης Γεώργαρης, έχουν πάρει θέση. Η συμφωνία τηρήθηκε, μονόπλευρα βέβαια ως αποδεικνύεται αφού σε κρίσιμες συνεδριάσεις έχουμε δει την παράταξη συντεταγμένα να απουσιάζει.

Από την ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ απουσίαζαν χθες οι: Καλλίρης Πελοπίδας ,Παπαϊωάννου Ευάγγελος , Πλατής Σπυρίδων , Πιέτρης Γεώργιος. Σύμπτωση; Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.

Στους απόντες ο Σταύρος Κεφάλας ο οποίος τυπικά βρίσκεται στην Πορεία Ευθύνης ουσιαστικά όμως έχει διαχωρίσει την θέση του κρατώντας πλέον στάση «λευκή» προς όλους. Το παρασκήνιο λέει πως αναμένει «θέση» από τον δήμαρχο.

Απών και ο ανεξάρτητος Χρήστος Κορδώσης αλλά και οι αντιδήμαρχοι της έριδας των τελευταίων ημερών Μπίτζιος και Καρασάββας. Δυο πρόσωπα γύρω από τα οποία έχει στηθεί ένα παρασκήνιο μετακίνησης προς την ΠΝΟΗ που όμως στην ουσία δεν έχει βάση αφού μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε την παράταξη του Νίκου Σταυρέλη σε περιπέτειες, ειδικά στην περίπτωση του Γιάννη Καρασάββα.

 

Τι κατάφεραν οι ανωτέρω με την απουσία τους; Προφανώς και να δρομολογήσουν εξελίξεις όπως ήδη από χθες έχουμε γράψει αφού αφενός ο Πρόεδρος ανακοίνωσε εφαρμογή κανονισμού και αφετέρου ο δήμαρχος κατήγγειλε όλους όσοι αδικαιολογήτως απουσίαζαν με στόχο την παρακώληση της συνεδρίασης, καταγγελία που αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού πια η «τακτική» της απουσίας είναι καταγεγραμμένη.

Κερδισμένη από την χθεσινή συνεδρίαση η παράταξη Πνευματικού η οποία έδωσε το παρόν στο σύνολό της είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, λαμβάνοντας μάλιστα και τα εύσημα από τον Αντώνη Κυριαζή ο οποίος μίλησε για «υποδειγματική αντιπολίτευση»

Πρόεδρε θα μας επιτρέψεις να πούμε πως δεν πρόκειται για υποδειγματική αντιπολίτευση αλλά για υπεύθυνη αντιπολίτευση και για ορθή αυτοδιοικητική στάση.

Οι εκλεγμένοι οφείλουν να δίνουν το παρόν και εντός του συμβουλίου να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Τα υπόλοιπα μπορούν να χαρακτηριστούν σκοπιμότητες και είναι στο χέρι των συμβούλων να διαψεύσουν αυτήν την αίσθηση που οδηγεί την κοινωνία στην απαξίωση της αυτοδιοίκησης και αποτρέπει νέα στελέχη από την ενασχόληση τους με αυτήν.

Αν αυτό είναι το έργο ορισμένων στον τόπο τους, εύγε!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz