Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Το Αμόνι στο “μικροσκόπιο” – Κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας φτάνει στην περιοχή

Published

on

Οι φόβοι για την περίπτωση πυρκαγιάς στο Αμόνι έχουν εκφραστεί πολλάκις. Η περιοχή μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε “Μάτι”, το έχουν παραδεχτεί φορείς σε κλειστές συσκέψεις ωστόσο πρόκειται για κοινό μυστικό. Πέρυσι το mypressnet είχε προχωρήσει σε δημοσίευμα  αφορμή της σύσκεψης που είχε γίνει στο δήμο με στόχο να ληφθούν μέτρα πρόληψης για την περιοχή στο διάστημα που η Κορινθία βρισκόταν σε ακραία επικινδυνότητα.

Θυμηθείτε το δημοσίευμα:

Στο “μικροσκόπιο” το Αμόνι -Τα μέτρα πρόληψης και το σχέδιο διαφυγής

Στην αντιπυρική περίοδο που σε λίγο ξεκινά το Αμόνι παραμένει ο μεγαλύτερος φόβος. Τα έργα και οι υποδομές που θα άρουν την επικινδυνότητα δεν έχουν γίνει και ως εκ τούτου η πολιτική προστασία επεξεργάζεται τρόπους και μέτρα ώστε να αποτρέψει τα χειρότερα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η σύσκεψη στο δημαρχείο προχθές ήταν ουσιαστικά για το Αμόνι. Η δε κάθοδος κλιμακίου από το Υπουργείο Πολιτικής προστασίας  τις επόμενες μέρες είναι ενδεικτική της σοβαρότητας και της εστίασης που έχει γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή.

Πρόληψη προτιμοτέρα της θεραπείας έλεγαν οι πρόγονοί μας και αν μη τι άλλο φαίνεται οι φορείς αυτό να πράττουν, έως ότου τουλάχιστον υλοποιηθούν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που θα προσδώσουν στον οικισμό Ασφάλεια σε μονιμότερη βάση.

 

(Η φωτογραφία είναι αρχείου)

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz