Connect with us

Επικαιρότητα

Τουρκική εισβολή στη Συρία: Χάος με 277 νεκρούς

Published

on

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε ραγδαία μετά την δεύτερη ημέρα της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, με το υπουργείο Αμυνας της χώρας, να κάνει λόγο τη νύχτα για 228 νεκρούς «τρομοκράτες», με τον αριθμό να ανεβαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες στους 277.

Μετά από νέες επιχειρήσεις που έκαναν οι τουρκικές δυνάμεις στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», «απελευθέρωσαν», όπως αναφέρουν, 11 χωριά στις περιοχές Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αΐν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σημαντικά, χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και οι άμαχοι.

Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις με ρουκέτες σε τουρκικό έδαφος από τους Κούρδους, ως αντίποινα, προκάλεσαν τον θάνατο έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους 9 μηνών. Αυτό όμως που ανησυχεί είναι πως στις ΗΠΑ ο Τραμπ ακολουθεί άλλη τακτική σε σχέση με το κόμμα του, ενώ ο Ερντογάν απειλεί ανοιχτά για κύμα προσφύγων, με τον ΟΗΕ να μένει με σταυρωμένα χέρια, καθώς δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση για την επιχείρηση, αφού δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των χωρών.

Οι απειλές του Ερντογάν για κύμα μεταναστών

Μετά την κατακραυγή των ευρωπαϊκών χωρών για την απόφαση του Ερντογάν να εισβάλει στη βορειοδυτική Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος για άλλη μια φορά εμφανίστηκε απειλητικός, λέγοντας πως θα γεμίσει την Ευρώπη με μετανάστες, καθώς ισχυρίζεται πως δεν έχει εισπράξει η χώρα του τα χρήματα που απαιτεί από την ΕΕ. Το ίδιο απειλητικός ήταν και ο Μελβούτ Τσαβούσογλου που στις σκέψεις των Αμερικανών για κυρώσεις, τόνισε πως «η Τουρκία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο».

Ο Τραμπ πρότεινε στρατιωτική επέμβαση, οι βουλευτές του κυρώσεις

Στις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά μίλησε για το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία. Με ένα tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τρία πιθανά σενάρια από πλευράς ΗΠΑ. Το πρώτο είναι να στείλει στρατεύματα και να λήξει την επιχείρηση, το δεύτερο να επιβάλει σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Τουρκία και το τρίτο να μεσολαβήσει ώστε να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι Κούρδοι και Τούρκοι και να λήξει η επίθεση.

Αυτό ουδόλως φαίνεται πως άρεσε στους βουλευτές των Ρεπουμπλικανών, καθώς δεκάδες που μετέχουν στην Βουλή των Αντιπροσώπων, προχωρούν σε πρόταση σχεδίου νόμου για αυστηρές κυρώσεις προς την Τουρκία και τον ίδιο τον Ερντογάν. Το ίδιο είχαν κάνει μια ημέρα πριν και δύο δημοκρατικοί γερουσιαστές, σε ένα θέμα που φαίνεται πως η απόφαση του Τραμπ να αποσύρει στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, δεν άρεσε ούτε στα στελέχη του κόμματος του. Ο Λευκός Οίκος ωστόσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξακολουθούν να δίνουν περιθώρια στη Τουρκία, λέγοντας πως μέχρι τώρα, δεν έχει ξεπεράσει τα όρια.

Στον ΟΗΕ ωστόσο δεν βρέθηκε κοινή γραμμή, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το περιεχόμενο του κειμένου που θα καταδίκαζε την επίθεση. Αν και οι Ευρωπαίοι επέμεναν για την δήλωση (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία και Βέλγιο), οι δύο μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν να θέσουν βέτο.

Στέλεχος Κούρδων: Μας εγκατέλειψαν οι ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, οι Κούρδοι ενώ απάντησαν με ρουκέτες κατά αμάχων σε τουρκικά εδάφη, σκοτώνοντας έξι άτομα τονίζοντας και πάλι πως θα απαντούν με κάθε τρόπο στις επιθέσεις των Τούρκων. Την ίδια ώρα, στέλεχος των Κούρδων στη Συρία, ο Ιλχάμ Αχμέντ, ανεφερε πως οι ΗΠΑ τους έχουν εγκαταλείψει και τόνισε πως ο λαός τους έχει πληρώσει «βαρύ τίμημα». Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα προς την Ευρώπη, ζητώντας να παγώσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με την Τουρκία».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/haos-sti-syria-ayxanetai-o-arithmos-ton-nekron


Πηγή: iefimerida.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz