Connect with us

Ελλάδα

Τοπικά lockdown: Αυτές είναι οι περιοχές που παρακολουθούν οι λοιμωξιολόγοι

Published

on

Η λύση των τοπικών lockdown βρίσκεται στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων που παρακολουθούν συγκεκριμένες περιοχές της επικράτειας

Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας οι οποίοι εξετάζουν τα δεδομένα του επιδημιολογικό φορτίου σε διάφορες περιοχές της επικράτειας καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για την επιβολή τοπικών lockdown.

Ανησυχία προκαλεί η «έκρηξη» του ιικού φορτίου στα Χανιά, στο +198%, ενώ αυξημένο ιικό φορτίο παρουσιάζουν και Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Επίσης στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται η Κέρκυρα, η Σκιάθος, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος, η Κάρπαθος.

Οι λοιμωξιολόγοι αναλύουν διεξοδικά τα επιδημιολογικά δεδομένα στις παραπάνω περιοχές και σε περίπτωση που επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα αυτό που προκρίνεται είναι να υπάρξουν αυστηρές συστάσεις και εξιδεικευμένα μέτρα σε πρώτη φάση και το «lockdown» σε τοπικό επίπεδο να είναι η έσχατη λύση.

Χαρακτηριστική η αποστροφή σήμερα, Τετάρτη, της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι απεύχεται να συμβεί κάτι τέτοιο (σ.σ. η επιβολή τοπικών lockdown), ωστόσο σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο η κυβέρνηση θα δει πως θα το αντιμετωπίσει.

Όπως εξήγησε ο ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου οι ειδικοί προσπαθούν να διευκρινίσουν από πού προέρχεται αυτή η αύξηση στη Θεσσαλονίκη και αν έχει να κάνει με τις γιορτές του Πάσχα ή με την χαλάρωση των μέτρων.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι ασυμπτωματικοί ασθενείς να μεταδίδουν τον ιό. «Το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο και θέλει μεγάλη προσοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, την Τρίτη καθαρά πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-80%) και στο Βόλο (-56%), ενώ οριακά πτωτικές παρουσιάστηκαν οι μεταβολές στο Ρέθυμνο (-26%) καθώς και στη Λάρισα (-10%) και στην Ξάνθη (-10%). Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής, παρουσιάζοντας μη σημαντική μεταβολή (-3%).

Τέσσερις από τις έντεκα (4/11) περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ παρουσίασαν καθαρά αυξητικές τάσεις, οι οποίες κυμάνθηκαν από +198% στα Χανιά έως +36% στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στον Άγιο Νικόλαο το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα δεν ήταν ανιχνεύσιμο.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz