Connect with us

EDITOR

Τι κρύβει το «όχι» στην μελέτη του ΞΕΝΙΑ;

Published

on

Ήταν ένα όχι ηχηρότερο και από εκείνο του ΜΕΤΑΞΑ! Του Ιωάννη και όχι του Παναγιώτη για να μην παρεξηγούμαστε…

Ένα «όχι» που όσο περνούν οι ημέρες αποκαλύπτει τις αφετηρίες, τις προθέσεις και τους σκοπούς του!

Το κόστος ήταν το πάτημα είναι σαφές! Η επιλογή του Νίκου Σταυρέλη να πει «όχι» ενώ είχε ψηφίσει «ναι» στην οικονομική επιτροπή,  ήταν πολιτική! Και όχι «λάθος» όπως ο δήμαρχος εκτίμησε.

Είχαν προηγηθεί βλέπετε οι ανακοινώσεις του Δημάρχου για το Μουσείο των Μικρασιατών και το νέο κλειστό γυμναστήριο. Δυο έργα στο Συνοικισμό! Στην περιοχή που ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ θέλει να εμφανίζεται κραταιός, στην περιοχή που δέχτηκε γκόλ στη γωνία και χωρίς να το περιμένει!

Η θέση και στάση του πρώην Δημάρχου απολύτως αναμενόμενη! Όφειλε να υπερασπιστεί το δικό του έργο, μια προμελέτη που απορρίφθηκε από το ΚΑΣ, όσο κι αν αkούγεται αυτό οξύμωρο και αδιέξοδο!

Άλλωστε ο Αλέξανδρος Πνευματικός έχει ιστορικό στο να αφήνει «ρημάδια». Το ΞΕΝΙΑ της Αρχαίας είναι το ένα, το κτίριο των Παλαιών Σφαγείων είναι το 2ο  (ο χώρος δόθηκε σε συγκεκριμένο επιχειρηματία προς αξιοποίηση χωρίς να γίνει ΤΙΠΟΤΑ 3 χρόνια), η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου είναι το 3ο, η Δημοτική Αγορά στο κέντρο της πόλης το 4ο στα τόσα που κανείς μπορεί να απαριθμήσει.

Τουλάχιστον είχε την σύνεση να μην θριαμβολογήσει για το 8-18 της ψηφοφορίας όπως ο κ.Σταυρέλης έπραξε αδυνατώντας να κατανοήσει πως θριαμβολογεί επειδή μπλόκαρε ένα σημαντικό έργο για την Αρχαία δυσαρεστώντας πολλούς Αρχαιοκορίνθιους.

Το οξύμωρο εδώ επίσης είναι πως θριαμβολόγησαν ακόμα και τοπικοί σύμβουλοι γι αυτήν την εξέλιξη. Το πώς αντιλαμβάνεται κανείς την ανάπτυξη του τόπου του είναι ενδιαφέρον όπως άλλωστε και οι ευθύνες που ο καθείς θα επωμιστεί μελλοντικά!

Το  «όχι» της Τετάρτης αποκάλυψε και κάτι ακόμα όμως!  

Σταυρέλης – Πνευματικός συντάχθηκαν για πρώτη φορά μετά την ρήξη του 2017. Επαναπροσέγγιση έναντι του «κοινού εχθρού»; Υπο ποίο καθεστώς; Υπό ποίον επικεφαλής;  Οι φήμες, γρηγορότερα από την φωτιά, εξαπλώνονται! Σ ένα σενάριο που θριαμβευτή θα έχει τον Αλέκο Πνευματικό και ΜΟΝΟ!  

Τον Δήμαρχο που επιλέγει να προσφεύγει κατά συρροήν ώστε να « προασπίζεται» λέει τα συμφέροντα του δήμου, να καθυστερεί τα έργα σε όφελος συγκεκριμένων, λέει ο Δήμαρχος.

«Ο Αλέκος κάνει προσφυγές σε συγκεκριμένα έργα είπε ο Δήμαρχος. Τα έργα αυτά έχουν τον ίδιο ακριβώς εργολάβο ως ωφελημένο εάν οι προσφυγές δικαιωθούν!» ΟΥΠΣ!

«Η ΕΦΑΚΟΡ καθυστερεί  τις διαδικασίες» ξαναείπε ο Δήμαρχος σε συνέχεια της αναφοράς που έκανε και πάλι για την ΕΦΑΚΟΡ στο Δημοτικό συμβούλιο , περι «πολιτικής» που κάνει η υπηρεσία. Να σκεφτώ την σχέση του στελέχους με τον αυτοδιοικητικό παύλα πολέμιο του δημάρχου; ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! 

Η μάχη ξεκίνησε! Μάχη διεκδίκησης δημαρχίας! Η απλή αναλογική σιγοντάρει. Το ίδιο και κάποιοι σύμβουλοι που θαρρούν πως εξελέγησαν για να απουσιάζουν από τα δημοτικά συμβούλια.  

Στις παράπλευρες απώλειες ; ο τόπος! Τα έργα!  

Εκείνα που ο επόμενος, όταν έρθει, αν ΘΑ έρθει,  ΘΑ τα κάνει!  

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz