Connect with us

Επικαιρότητα

Τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί η τελική απόφαση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Published

on

Η τελική απόφαση για την αναβολή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες, όπως  ανέφεραν  σήμερα δύο πηγές στο Ολυμπιακό κίνημα στο Reuters. Οι διοργανωτές και η ΔΟΕ υπόκεινται σε αυξανόμενη πίεση για την αναβολή των Αγώνων εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.
 Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ θα πραγματοποιήσουν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα (στις 13:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.
 Οι πηγές, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η ΔΟΕ και η Ιαπωνία δεν θα περιμένουν τις τέσσερις εβδομάδες των διαβουλεύσεων που ανακοίνωσε η ΔΟΕ την Κυριακή, όταν τελικά ανέφερε ότι η αναβολή ήταν μια επιλογή.
 «Η απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, δεν είναι θέμα εβδομάδων αλλά ημερών», ανέφερε μία πηγή.
 Οι ΔΟΕ και οι διοργανωτές επέμεναν από καιρό ότι οι Αγώνες θα προχωρούσαν όπως είχε προγραμματιστεί από τις 24 Ιουλίου, αλλά καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται, υπάρχει μεγάλη πίεση για αναβολή τους. 
 Θα είναι η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετακινούνται κατά τη διάρκεια περιόδου Ειρήνης στη 124χρονη σύγχρονη ιστορία τους.
 Έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 377.000 ανθρώπους σε 194 χώρες, με πάνω από 16.500 θανάτους.
 Σημαντικές αθλητικές δυνάμεις, όπως Καναδάς και η Αυστραλία έχουν ήδη πει ότι δεν θα στείλουν ομάδες στο Τόκιο εάν οι Αγώνες προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί και οι Βρετανοί δήλωσαν ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους μετά από συνάντηση σήμερα.
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν το βάρος τους στις προσκλήσεις για αναβολή και η Νέα Ζηλανδία πίεσε για μια γρήγορη απόφαση.

A. Bαζογιάννης

Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz