Connect with us

Υγεία

Τα σνακ με μπόνους μακροζωίας – Τι τρώνε καθημερινά όσοι ζουν περισσότερο

Published

on

Το κλειδί για τη μακροζωία βρίσκεται στη διατροφή μας. Μάλιστα υπάρχει μια κατηγορία τροφίμων που αποτελούν αγαπημένα σνακ και η κατανάλωσή τους τα συνοδεύει με μπόνους μακροζωίας!

Είναι γνωστό πως οι υγιεινές επιλογές διατροφής μπορεί να επηρεάσουν θετικά την υγεία μας τόσο άμεσα όσο και μελλοντικά.

Έτσι, φαίνεται πως ακόμη και τα σνακ, αυτές οι μικροσκοπικές μπουκιές, έχουν μεγάλα οφέλη για την υγεία μας, εφόσον τα επιλεξουμε σωστά,  όπως είναι η καταπολέμηση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών και η πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Οι διαιτολόγοι ομοφωνούν ότι μία επιλογή σνακ που προσφέρει μόνο οφέλη στον οργανισμό μας είναι οι ξηροί καρποί.

Οι ξηροί καρποί (πάντα ανάλατοι) παρέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, πρωτείνες και καλά λιπαρά, δηλαδή όλα εκείνα τα απαραίτητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί βέλτιστα.

Έρευνες μάλιστα έδειξαν πως οι άνθρωποι που τρώνε καθημερινά ξηρούς καρπούς ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν τρώνε, σύμφωνα με το Harvard Health Publishing.

Πώς όμως συνδέεται η κατανάλωση των ξηρών καρπών με την μακροζωία;

Είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά

Όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν διαφορετικές ποσότητες διαφόρων αντιοξειδωτικών, παρέχοντας ποικιλία στη διατροφή μας.

Αν ωστόσο θέλετε μία «βόμβα αντιοξειδωτικών» προτιμήστε τα καρύδια Βραζιλίας.  Ακόμα και ένα μόνο βραζιλιάνικο καρύδι μπορεί να δώσει όλο το σελήνιο που χρειαζόμαστε για μία ολόκληρη ημέρα. Το σελήνιο είναι ένα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά μέταλλο που συνδέεται με την προστασία από χρόνιες ασθένειες.

Προάγουν την υγιή καρδιά

Αν θέλετε μία γερή καρδιά, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να καταναλώνετε ξηρούς καρπούς

Η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει συνδεθεί με τη μείωση της κακής LDL χοληστερόλης, την αύξηση της καλής HDL χοληστερόλης και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης (συμπεριλαμβανομένης της αντίδρασης στο στρες), σύμφωνα με το Harvard Health Publishing.

Ενώ μάλιστα όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν ευεργετικά λιπαρά, τα αμύγδαλα θεωρούνται η κορυφαία επιλογή για την καρδιά – έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά

Συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου

Οι ξηροί καρποί είναι, τέλος, καταπληκτικοί για το μυαλό μας.

Ειδικότερα, τα αμύγδαλα συνδέονται με την ενίσχυση της μνήμης, τα φιστίκια με την πρόληψη της φλεγμονής και τα φιστίκια μακαντάμια με την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου. Έτσι, μία χούφτα ξηρών καρπών κάθε είδους την ημέρα μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου καθώς μεγαλώνουμε, σύμφωνα με το Northwestern Medicine.

Όταν όμως πρόκειται για την αναλογία των ω -3 λιπαρών, τα καρύδια βρίσκονται στην κορυφή λίστας των ξηρών καρπών.

Τέλος, σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, τα καρύδια προσφέρουν διπλάσια αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση της γνωστικής εξασθένισης, σύμφωνα με το Northwestern Medicine.

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz