Connect with us

Ελλάδα

Τα πανό στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης δεν είναι βεβήλωση αλλά “αναδεικνύουν” το μνημείο λέει το ΚΚΕ- Σάλος στα social media

Published

on

Την απίθανη άποψη ότι τα πανό που αναρτήθηκαν στην Ακρόπολη από τους διαδηλωτές του ΚΚΕ, όχι μόνο δεν προσβάλουν το μνημείο αλλά αντίθετα το αναδεικνύουν, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώνης που είχε τον συντονισμό της “επιχείρησης”.

Δεν απάντησε όμως στο εύλογο ερώτημα: Είναι ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης χώρος για ακτιβισμό; Τι θα γίνει αν αύριο ανέβουν και οι οπαδοί του ΜεΡΑ25 και μετά και τα άλλα κόμματα και αρχίσουν τις διαδηλώσεις στην Ακρόπολη; Θα γίνει το Μνημείο χώρος για διαδηλώσεις; Παρέχεται καμία ασφάλεια για τον ναό και τον αρχαιολογικό χώρο;

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωί της Πέμπτης μέλη του ΚΚΕ ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο και κρέμασαν πανό με συνθήματα κατά του πολέμου, αλλά και κατά των στρατιωτικών βάσεων. “Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου”, ήταν το μήνυμα που υπήρχε στα πανό. Το ίδιο μήνυμα υπήρχε και στα αγγλικά, σε δεύτερο πανό, το οποίο αναρτήθηκε δίπλα στο πρώτο.

Τα πανό στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης δεν είναι βεβήλωση αλλά "αναδεικνύουν" το μνημείο λέει το ΚΚΕ- Σάλος στα social media

Η “δράση” έγινε με αφορμή της ελληνοαμερικανική συμφωνία η οποία συζητείται σήμερα στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Η εν λόγω κίνηση του ΚΚΕ προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media, με τους περισσότερους χρήστες να γράφουν ότι η κίνηση αυτή προσβάλει το μνημείο.

Σε δηλώσεις του πάντως ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώνης υπερασπίστηκε της επιλογής του μνημείου για χώρο ακτιβισμού, λέγοντας ότι οι διαδηλωτές πάνω στο μνημείο το αναδεικνύουν. Γι αυτό και βγήκε σε live σύνδεση με την ΕΡΤ με φόντο την κινητοποίηση και με το πανό να κρέμεται από το μνημείο ως ντεκόρ στην ζωντανή σύνδεση.

Ο Χρήστος Κατσώνης είπε πως η Ακρόπολη είναι “ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και στέλνουμε ένα μήνυμα στους λαούς πως πρέπει να αφυπνιστούν και να μπουν εμπόδιο στα κέντρα ιμπεριαλισμού”.

Στην συνέχεια είπε πως “η ενέργειά μας αυτή κάθε άλλο συκοφαντεί την Ακρόπολη, ίσα ίσα που αναδεικνύει το μνημείο σαν ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και ειρήνης και δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μόδα ούτε να προβάλλουμε άλλα πρότυπα. Προβάλλουμε τον αγώνα, εδώ, για την ειρήνη”.

 

 

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz