Connect with us

Επικαιρότητα

Τα δάση της Αυστραλίας αρνούνται να πεθάνουν και η ζωή περνάει μέσα από την τέφρα

Published

on

Η Αυστραλία περνάει μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές κρίσεις στην ιστορία της. Με χιλιάδες σπίτια, δάση και ζώα έχουν χαθεί στις φλόγες.

Παρόλα αυτά, για μια ακόμη φορά, η φύση έχει δείξει ότι η ζωή πάντα καταλήγει να επιβάλλεται έναντι του θανάτου.

Ένα καλό παράδειγμα είναι οι εικόνες που απαθανάτισε φωτογράφος στο σόνανο της Νέας Νότιας Ουαλίας, που πριν από μερικές εβδομάδες είχε καταστραφεί από τις φλόγες.

Αυτό που πρέπει να ήταν ένα κατεστραμμένο και έρημο τοπίο ήταν στην πραγματικότητα μια απόδειξη της ανθεκτικότητας της ζωής και της φύσης.

Μέσα από αυτά τα μαύρα δάση, το ζοφερό τοπίο το γεμάτο αποκαΐδια, ξεπροβάλλουν σιγά σιγά μπουμπούκια λουλουδιών και φυτών, δίνοντας ελπίδα για επιστροφή της ζωής μέσα από τις στάχτες.

Η Mary Voorwinde ήταν υπεύθυνη για τη λήψη των απίστευτων εικόνων, τις οποίες μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα για να αυξήσει την ελπίδα εκείνων που ίσως είχαν σκεφτεί ότι χάθηκαν όλα.

«Με όλα αυτά που χάνονται στη φύση, υπάρχει και πάλι ελπίδα στη ζωή», έγραψε η γυναίκα στη σελίδα του στο Facebook .

Η φωτογράφος λέει ότι έφυγε σε αναζήτηση ευτυχισμένων ειδήσεων μετά από όλη την απαισιοδοξία που κυριαρχούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναμφισβήτητα, την βρήκε!

“Ήταν περίεργο να είσαι εκεί. Πρώτα ήταν η φωτιά και στη συνέχεια, ανάμεσα σε όλη αυτή την καταστροφή και τα μαύρα καμένα δέντρα , υπήρχε όλη αυτή η αναζωογόνηση. Δίνει ελπίδα”.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz