Connect with us

Ελλάδα

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα covid-19 στην Ελλάδα – “Ζήσαμε την “τέλεια καταιγίδα”

Published

on

Η πανδημία ήταν μία πρωτόγνωρη συνθήκη που σάρωσε τις ζωές μας. Τίποτα δεν ήταν κανονικό. Τέσσερα χρόνια μετά μπορώ να πω, πως ζήσαμε την “τέλεια καταιγίδα”, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά το ξέσπασμα της πανδημίας και σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας σήμερα.
Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα της covid-19 στην χώρα μας, σημειώνει ότι “η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για στοχευμένες και ολιστικές πολιτικές στο χώρο της Υγείας. Λειτούργησε ως το κουμπί επανεκκίνησης που χρειαζόταν το ΕΣΥ”. Σχετικά με τα μαθήματα που μας έδωσε σε επίπεδο συνεργασίας με την ΕΕ, ο κ. Κοντοζαμάνης τονίζει: “Τα έζησα όλα από μέσα. Αν η ΕΕ δεν κινούνταν συλλογικά, το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα ήταν αυτό που ξέρουμε“.
Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα της covid-19 στην χώρα μας, σημειώνει ότι “η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για στοχευμένες και ολιστικές πολιτικές στο χώρο της Υγείας. Λειτούργησε ως το κουμπί επανεκκίνησης που χρειαζόταν το ΕΣΥ”. Σχετικά με τα μαθήματα που μας έδωσε σε επίπεδο συνεργασίας με την ΕΕ, ο κ. Κοντοζαμάνης τονίζει: “Τα έζησα όλα από μέσα. Αν η ΕΕ δεν κινούνταν συλλογικά, το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα ήταν αυτό που ξέρουμε“.

Η πανδημία μας σημάδεψε συλλογικά ως κοινωνία και ατομικά ως προσωπικότητες. Βίωσα και ένιωσα τα ίδια συναισθήματα με όλους. Θυμάμαι ακόμα την πόλη βουβή και ακίνητη. Θυμάμαι τον φόβο για το άγνωστο και φυσικά πόσο δύσκολο είναι να αναγκάζεσαι να πατάς stop στην καθημερινότητα σου για να προστατεύσεις τη ζωή σου. Μέσα σ αυτή την “έκρηξη” συναισθημάτων και βιωμάτων στο Υπουργείο Υγείας έπρεπε να παραμείνουμε και παραμείναμε στοχοπροσηλωμένοι. Η ευθύνη ήταν μεγάλη και περιθώρια αστοχιών δεν υπήρχαν”, τονίζει ο κ. Κοντοζαμάνης χαρακτηρίζοντας το ξέσπασμα της πανδημίας “τέλεια καταιγίδα”.

thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz