Connect with us

EDITOR

Σύγχρονο προβλήτα αποκτά ο Κόρφος

Published

on

Αίτημα πολλών ετών! Η τελευταία παρέμβαση και τοποθέτηση ήταν το 2014. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος  ζήτησε από την εταιρεία που εκτελεί το έργο στην Διώρυγα του Ισθμού,  σε αυτοψία έργων προ μηνός,  ως αντισταθμιστικά οφέλη την εκβάθυνση του λιμανιού της Κορίνθου και την τοποθέτηση σύγχρονου προβλήτα στον Κόρφο.  Ο ΑΚΤΩΡΑΣ αποδέχτηκε και έτσι ο Κόρφος, το διαμάντι του Σαρωνικού θα λάβει ότι από χρόνια δικαιούται.

“Συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους στον Κόρφο και είναι ευχαριστημένοι με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν και εξασφαλίστηκαν από εμένα στην συνάντηση που είχα με εκπροσώπους του  ΑΚΤΩΡΑ” ανέφερε στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αφορμή της επερώτησης του Νίκου Σταυρέλη.

Η επερώτηση εστίασε στην πληροφορία μεταφοράς δύο ακόμα εξεδρών,  των ήδη υπαρχόντων,  στην περιοχή του Κόρφου ώστε οι πλωτές να γίνουν τρεις.

Ο Δήμαρχος εξήγησε πως θα μεταφερθεί μόνο το ξύλινο κομμάτι από τις υπάρχουσες Εξέδρες και πως τα μπλόκια θα είναι καινούργια. Σημείωσε δε πως οι επαγγελματίες του Κόρφου έχουν συμφωνήσει. 

Ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Γιώργος Πιέτρης επεσήμανε πως ο νέος προβλήτας θα είναι τσιμεντένιος και όχι μεταλλικος γεγονός που θα επιτρέπει την χρήση και από μεγαλύτερα σκάφη.

Ο Νίκος Σταυρέλης πρότεινε  αγορα νέων προβλητών δηλώνοντας μαλιστα πρόθυμος να υπέρ ψηφίσει ως παράταξη και νεο κονδύλι για την προμήθεια τους περαν των 130 χιλιάδων που ηδη εχουν προβλεφθεί.

Προθυμία εκ αντιπολιτευσεως όταν εκ Διοικήσεως έως το 2019 η παρέμβαση ήταν μια και μόνη, το 2014.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz