Connect with us

Ελλάδα

Σχολεία: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών – Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

Published

on

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων

Στην τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, θα τεθούν όλα τα μέτρα για την ομαλή επανέναρξη και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η κυβέρνηση, δια στόματος του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα, έχει δηλώσει τη θέλησή της να γίνει οριζόντιο άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου.

Γι’ αυτό άλλωστε, υπήρξε και η απόφαση του αυστηρού lockdown ως την ερχόμενη Κυριακή, ως μία προληπτική κίνηση που θα φέρει μείωση των κρουσμάτων και θα επιτρέψει το άνοιγμα των σχολείων με μία μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείεται η σχετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας να είναι διαφορετική. Όπως φαίνεται και από δηλώσεις των λοιμωξιολόγων τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει ακόμα επιφυλακτικότητα, ενώ στην τελευταία συνεδρίασή τους υπήρχε διχογνωμία για το θέμα.

«Θα συζητηθεί εκτενώς η όλη κατάσταση στις συσκέψεις της επιτροπής, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αν δηλαδή συνεχίζεται η επιβράδυνση του επιδημικού κύματος και αν υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης των κρουσμάτων. Ο ρυθμός της μεταδοτικότητας είχε μειωθεί αλλά πρέπει να εξεταστεί ξανά» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αθανάσιος Τσάκρης καθηγητής Μικροβιολογίας ΕΚΠΑ, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα μέτρα στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο σχεδιασμός για την επιστροφή στα θρανία προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • τη διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.
  • Την εφαρμογή πλάνου διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου τα παιδιά συνοδεύονται για τη μετάβαση και αποχώρηση από τα σχολεία.
  • Παράλληλα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz