Connect with us

Επικαιρότητα

Σχολεία: Κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Published

on

Κλείνουν και τα σχολεία που είχαν μείνει ανοιχτά (δημοτικά και νηπιαγωγεία), με την ανακοίνωση να την κάνει ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων και ειδικών η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

«Η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, παππούδες και γιαγιάδες επίσης, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την επιτροπή η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων», επισήμανε ενώ προσέθεσε ότι «πρόεχει η δημόσια υγεία».

Αμέσως μετά πήρε το λόγο η Νίκη Κεραμέως για να ανακοινώσει την εξειδίκευση του προγράμματος της τηλεκπαίδευσης.

«Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να κρατήσει την εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή.

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε πως το ελάχιστο ποσοστό τηλεργασίας στις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι το 50%, χωρίς να αυξάνει το ήδη υπαρκτό όριο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μάλιστα ανακοίνωσε πως το προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών θα αξιοποιηθεί σε άλλες δομές των Δήμων, όπως στο “Βοήθεια στο Σπίτι”.

 

Πηγή:news.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz